- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2009. december 31., csütörtök

Happy New Year!

Végigkerestem a gyűjteményemet, mire végre rábukkantam erre a videóra! Minden idők legzseniálisabb popcsapata, az ABBA kíván nekünk Boldog Új Esztendőt!






2009. december 19., szombat

Hétköznapi átverések.

Ma végre kitettem a lábam a házból. Az autómat kiástam a hóból is, és elhúztam vidékre! Ködös hideg idő, csúszós utak, de mire kiértem Nyárádtőre, kisütött a nap is és olyan szép lett minden, mintha csak az én személyemet igyekezett volna ünnepelni a télbe fordult világ. A természet szerintem rám se rándított, de a cinegék és a többi apróság a gyümölcsösből bizonyára örvendeztek, mert teleraktam a kiürült madáretetőket. Elmászkáltam apámmal egyet, a fényképezőgéppel a kezemben, és mindjárt a mező szélén felvertünk két fácánt. Olyan zajt csaptak, ahogy a lábunk mellől felvágódtak, hogy alig tudtam lekapni a lencsevédőt. Egyébként ez a fácánok sajátos trükkje, hogy addig, amíg mozogsz, nem mozdulnak meg, csak ha rájuk lépnél. Ha azonban megállsz egy pillanatra is, azonnal feldobják magukat éktelen rikácsolással és szárnyverdeséssel a levegőbe, és szerencséd van, ha ijedtedben nem üt meg a guta!


 "Dunna alatt alszik a rét"


Havas nádbuga a napfényben.


Minden jó, ha a vége jó! Nyugtával dicsérd a napot, és küld az anyjába a kereskedőt, a gyártót, a kapitalista profithajhászó piacgazdaságon alapuló... na, ezeket mind küldheted! Hazafelé, menet közben leállt a kocsim a kombinát előtt. Azt mondja a fedélzeti számítógép, hogy túlmelegedés!  Kint -6.5 Celsius! Nézem a hűtőfolyadékot, forró nagyon, de a hűtő bordái jéghidegek. Nyomogatom a vezetékeket, megindul a folyadék, vastag, mint az olaj! Azt mondja a hűtőfolyadék flakonján lévő címke szövege, hogy -35 Celsiusig garantált! Hogy mi lenne garantált, azt nem tudom! Igaz, nem fagyott meg, de folyni se folyt a vezetékekben! Mi van akkor, ha már folyik, de még mindig nem hűt? Eszem megáll! Van még valami olyan is ezen a világon, ami még mindig az lenne, ami a neve, vagy esetleg arra is jó, aminek eladják?
Zorán szövege jut eszembe: - "Szeretem azt, ami azt jelenti, amiről szól!"
Én is szeretném már egyszer azt, hogy azt tegye mindenki, amire vállalkozott, és minden arra legyen jó, amire valakik valamikor kitalálták!