- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2010. november 30., kedd

Ki lesz a Nyertes?

Peregnek a percek, és alig nyolcvan perc van még hátra, és aki még nem nevezett be a korábban  meghirdetett sorhúzásos játékba, az most még megteheti! Eddig négy olvasó jelezte részvételi szándékát, és mindannyian esélyesek a nyerésre. Ők a következők!:
  1. Virag
  2. Cakeni 
  3. carpe diem 
  4. Lili 
  Sok sikert, és hamarosan jelentkezek újra!


És most lejárt az idő! Kezdődik a sorshúzás, találkozunk 15 perc múlva!
A macska is segített!


És íme, a Győztes!!!

2010. november 24., szerda

Nyerj Könyvet Ajándékba!

Ki nem hallott  már olyan agyafúrt reklámszöveget, hogy ha befizetsz, szerződést kötsz, vásárolsz X, vagy Y terméket, akkor garantált esélyed van, hogy nyerj valamit. Vagy, ha vásárolsz egy különben értéktelen szemetet, netán kettőt is, akkor biztos esélyed van arra, hogy részt vehetsz egy sorshúzáson, ahol száz százalékban garantált az, hogy esélyes vagy a nyerésre! Na ugye! Van úgy is, hogy mindezt fordítva mondják el, és úgy is jól hangzik, miközben az esélyed sem csökken emiatt! Igaz, hogy nem is lesz nagyobb, de ez senkit sem zavar igazán, mert valaki vagy beveszi a cselt, vagy nem. Sokan veszik be, mert igazán jól hangzik, és ki lenne az, aki nem akarna csak úgy, nyerni valami... esélyt? Hát még akkor, ha ennek az esélye már garantált is lenne? 
Ezúttal nekem is lenne egy ilyenfajta ajánlatom, ahol garantáltan fog valaki nyerni, miközben senkinek sem kell előzőleg egy semmire sem használható csodaszert vagy szerszámot is megvásárolnia. A másik lényeges különbség az lesz, hogy olyan ajándékot kap a nyertes, amit másoknak is továbbadhat kedve szerint, mint tényleges ajándékot. Jönnek az Ünnepek, és sokan vagyunk olyanok, akik ilyenkor könyvet vásárolunk, vagy kapunk ajándékba. Egy könyv mindig könyv marad, és akik szeretik a könyveket, hát azok tudják.  Újdonság lesz az is, hogy a nyertes nem egy könyvet kap, hanem ötöt. Aki kifogja, az máris megoldotta az ajándékozásos gondjait, és ha soknak tűnik, akkor gondoljon arra, hogy később is vannak névnapok, szülinapok és meglepetések is. Na, szóval ez lenne az ajándék, és most akkor mondom a többit is. 
A verseny végső fázisa egy sorshúzásból áll, amikor eldől, hogy ki lesz a nyertes. Ennek a műveletnek a lebonyolítására a feleségem és a lányom vállalkozott. Ők fogják, szó szerint kezükben tartani a szerencsét, illetve a kihúzott cetlit a győztes nevével.
Most jön a fekete leves, mert azért lenne valami tennivaló is, hogy meglegyen az a garantált esély, mikor valaki száz százalékban feliratkozik, hogy legyen biztos abban,  hogy esélyes lehet, hogy garantáltan nyerjen, ha kihúzzák nevét a sorsoláson is. Világos? Nem hiszem, de ez most nem is fontos!
Aki benevez, annak egyetlen feladata az, hogy a korábban, itt a blogomon megjelent "Valaki mindig átver valakit" történetnek a folytatására egy saját változatával jelentkezik. Néhány gondolat, elképzelés, de nem sokkal több, amiből azért ki kell derülnie annak, hogy az illető végigrágta magát a kötelező háziolvasmányon. Aki pedig már elolvasta, az tudja a lényeget, és akkor azok számára elmondom, hogy a történet már korábban kezdődött, és vannak korábban közölt részletek is. Nem minden fog összeállni, mert csak részletek vannak, és néha csak vázlatszerű komponálás, de a lényeg benne van. Aki elolvassa, annak már bizonyára sok minden fog világossá válni, és sokkal jobban megsaccolhatja a folytatás lényegét is. A következő linkek lennének azok, ahol a történet valamikor startolt:


Az ajándékom egy korábbi, nyomtatásban is megjelent regényem öt példánya lesz. A "Valahol a Világ Végén"  szép lassan megéri már a második kiadást is, és akit érdekelnek részletek, egy másik blogomon, az Alter Ego-n olvashat bemutatót belőle. 
Íme az ajándék, és akkor lássuk, ki lesz a kiválasztott?


Benevezés határideje 2010. november 30.-ka 18.00 GMT. Ez Budapesten 19.00-át és Bukarestben 20.00-át jelent. Ekkor indul a sorhúzás, és 15 percre rá, eredményhirdetés lesz ugyanitt. 
A részletekhez hozzátartozik, hogy a történet következő része már megvan, ahol sok minden ki fog derülni, de semminek sincs még vége. Ez a rész az eredmény kihirdetésének pillanatában fog nyilvánosságra kerülni, és aki kitalálja a folytatás lényegét, annak a fent bemutatott regényemnek egy dedikált példányát fogom elküldeni elismerésképpen. Ha a kisorsolt nyertes lesz az, aki kitalálja a lényeget is, akkor én azonnal megduplázom a tétet.
Aki mer, az nyer! Aki olvasni fog, és ír utána néhány összefüggő mondatot a fenti szabály értelmében, az máris bekerül a listára, ezt én garantálom! Ez egyáltalán nem valami versenyvizsga lesz, hanem inkább sorshúzás, de kellett valami benevezési kritérium is, és a szerencse az szerencse!
Sok sikert, és figyelmes olvasást kívánok!

2010. november 22., hétfő

Lány a hídon?
Lány a hídon?

 Lány ő, ki most megállott egy hídon
Lábai lent vannak, de fejét a holdon
fényben fürdőzi. Így nem is értheti,
nem süt az, csak nap fényét tükrözi.

Egy Lány, ki bár most leveti ruháját
Úszni nem tud, így nem juthat odaát.
Míg nappal volt, az esélyét elnézte,
 s csónakját időnek vasfoga kikezdte.

Egy Lány, ki most a túlparton szeretne
fénylő világban, hol ő maga lehetne
az, amire titokban mindig is vágyódott,
és másképpen láthatná az egész világot.

Becsaptak! Úgy érzi a vetkőzött hajadon.
mert egy pallón áll, nem azon a hídon.
 Hiába indul el önfejűn, előre vagy hátra,
soha sem kelhet át imigyen vágyai partjára.


Nyárády Károly

Örök IfjúságÖrök Ifjúság

A fiatalság nem erény!
Állapot, mikor a remény
tombol, s veled van a fény,
az időben táguló érvény.
És nem más, mint önkény.
Egy örökös, időtlen Törvény!


Eternal Youth
 
The youth is not a virtue! 
State, when the hoperages, 
and you have the light,
 expanding in the time value.
 And none other, than tyranny.
 A perpetual, timeless Act!
Nyárády Károly

2010. november 2., kedd

Sötét Jelen Jövője

Mottó: Egy Út van előttem, melyiket válasszam?


Válaszúton?


Reszkessetek földi lények,
ha istenetek márványarcán folynak könnyek.

Ők, kik loptak házat, földet
Romba döntötték ők a jövődet
s hogyha úgy volt, lelketlenül embert öltek. 

Ők most vállatokon könnyet ejtnek
ájtatosan arra kérnek
Ezután is szavazzuk meg!
Szavazzuk meg végzetünket!

És megszavazzák, hidd el, megszavazzák újra őket
S általuk jön így el, jön felénk a sötét végzet!

 Nyárády Károly