- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2007. szeptember 3., hétfő

Lelepleztem Mihai Viteazul titkát!


Leleplezésre vár Marosvásárhelyen egy híres személy szobra, aki mellesleg soha az életében nem járt itt! Na de mit számít ez, ha a város tanácsa többségi rmdsz képviselettel rendelkezik, kétnyelvű utcafeliratok sincsenek, és Kossuth Lajos is háborús bűnösnek nyilvánított! A megbékélés az fontos, de az, hogy egy alig "nyolc" évet élt személynek itt szobrot emeljenek, az tényleg egy nem mindennapi teljesítmény!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Zseniális dolog ez a pár év életkornak!

Mégnagyobb zseni volt az aki kitalálta illetve aki testületileg rábólintott (udemeráj).

Nyárády Károly írta...

Van egy olyan hivatal, itt Vásárhelyen, neve Műemlékvédelem. Minden építkezés, tábla, de még javítás is csak az engedélyével történhet. Ők akasszák rá az szakvéleményt, esztétikai stb, szempont alapján. Remekül végzik a dolgukat! Ez már tudás! Az idén egyetlen aláírásért, egy engedélyre, semmi átalakítás csak teljes feljavítás, festés stb. , kereken 56 milliót vettek el, régi lejben számítva. Ebből lehet védeni és szakembereket fizetni, hogy "jól" végezzék munkájukat.
A kép hátterében egy régi gyönyörű épület áll, arra senki sem ad pénzt , hogy rendbe tegyék. Arra nincs gondja senkinek!