- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2009. december 19., szombat

Hétköznapi átverések.

Ma végre kitettem a lábam a házból. Az autómat kiástam a hóból is, és elhúztam vidékre! Ködös hideg idő, csúszós utak, de mire kiértem Nyárádtőre, kisütött a nap is és olyan szép lett minden, mintha csak az én személyemet igyekezett volna ünnepelni a télbe fordult világ. A természet szerintem rám se rándított, de a cinegék és a többi apróság a gyümölcsösből bizonyára örvendeztek, mert teleraktam a kiürült madáretetőket. Elmászkáltam apámmal egyet, a fényképezőgéppel a kezemben, és mindjárt a mező szélén felvertünk két fácánt. Olyan zajt csaptak, ahogy a lábunk mellől felvágódtak, hogy alig tudtam lekapni a lencsevédőt. Egyébként ez a fácánok sajátos trükkje, hogy addig, amíg mozogsz, nem mozdulnak meg, csak ha rájuk lépnél. Ha azonban megállsz egy pillanatra is, azonnal feldobják magukat éktelen rikácsolással és szárnyverdeséssel a levegőbe, és szerencséd van, ha ijedtedben nem üt meg a guta!


 "Dunna alatt alszik a rét"


Havas nádbuga a napfényben.


Minden jó, ha a vége jó! Nyugtával dicsérd a napot, és küld az anyjába a kereskedőt, a gyártót, a kapitalista profithajhászó piacgazdaságon alapuló... na, ezeket mind küldheted! Hazafelé, menet közben leállt a kocsim a kombinát előtt. Azt mondja a fedélzeti számítógép, hogy túlmelegedés!  Kint -6.5 Celsius! Nézem a hűtőfolyadékot, forró nagyon, de a hűtő bordái jéghidegek. Nyomogatom a vezetékeket, megindul a folyadék, vastag, mint az olaj! Azt mondja a hűtőfolyadék flakonján lévő címke szövege, hogy -35 Celsiusig garantált! Hogy mi lenne garantált, azt nem tudom! Igaz, nem fagyott meg, de folyni se folyt a vezetékekben! Mi van akkor, ha már folyik, de még mindig nem hűt? Eszem megáll! Van még valami olyan is ezen a világon, ami még mindig az lenne, ami a neve, vagy esetleg arra is jó, aminek eladják?
Zorán szövege jut eszembe: - "Szeretem azt, ami azt jelenti, amiről szól!"
Én is szeretném már egyszer azt, hogy azt tegye mindenki, amire vállalkozott, és minden arra legyen jó, amire valakik valamikor kitalálták!

5 megjegyzés:

Spartacus írta...

Üdv Karesz

Nézvén a képeket,amelyeket készítettél az "otthoni"téli tájakról,megint szembe jutnak a régi szép telek,amelyeket még gyerekként éltem meg a szülő falumban,és mindig elhagyja egy könnycsepp a szememet.Mindahányszor amikor képeket teszel fel ide a bloggodba,és a képek otthoni tájakat ábrázolnak,én annyiszor vagyok neked hálás,mert ilyenkor mindig egy pillanatra otthon vagyok(persze csak gondolatban).Most a napokban jártam én is úgy ahogyan te jártál,csak nekem az autómban az ablakmosó folyadék fagyott meg,pedig a csomagoláson az volt feltüntetve,hogy -19 Celsiusig nyújt védelmet,a kinti hőmérséklet pedig csupán -6 Celsius éppen.

Egyúttal megragadnám az alkalmat,és kívánok mindenkinek Békés Karácsonyi Ünnepeket!Neked Karesz külön köszönöm mindazt amit ebben az évben is tettél annak érdekében,hogy egy pár aprósággal is gazdagabbak legyünk,és az egész családod számára legyen a Karácsonyi ünnep olyan amilyent csak el tudtok képzelni.

Nyárády Károly írta...

A képek feltöltését ezután komolyabbra kell fogjam!:-D
Üdv Spartacus!
"Ne sírj, a kedvemért, ne sírj!"
Ez egy régi, de jó dal szövege, nem én találtam ki!
Viszont kívánom jókívánságaidat, Neked, és Családodnak is!
Áldás és Béke Itthonról a "bennrekedt magyarok országába"!
Ne vegye rossz néven senki, most ébredtem és ilyenkor ér az élcelődés! Estig elmúlik, ha szétnézek, hogy mi történik a környékemen. Inkább nem nézek szét, átszellemülök Advent negyedik vasárnapjára.
Ha hagyják!

Névtelen írta...

szia, Karesz, örülök, hogy a lábad már jól van.
Érdekes ez a fácánmadár, engem az döbbentett meg, amikor egy vidéki kislánnyal elmentünk a Fiumei úti nemzeti sírkertbe, és a fácánkakas jellegzetes kiáltását hallottam, mindezt Budapesten, a nyóckerben. Igaz, a temető végében elég jó elvadult bokros rész van, de mégis, az ember Budapest belterületén nem gondolná, hogy jelen van. Esze van neki, mert ott jó esetben senki nem vadászik rá.
Jó átszellemülést, és boldog karácsonyt az egész családnak (szűkebbnek-tágabbnak egyaránt, a macskákat is beleértve.)

Tüsjke Zsófi

Nyárády Károly írta...

Szia Zsófi!
Boldog karácsonyt Neked és minden kedves hozzád tartozónak is!
A kerepesi temetőben én nem csak hallottam, hanem láttam is sétálgatni a fácánokat. Méghozzá nem is a fűben, vagy a sűrű bozótban, hanem az aszfaltozott úton, a Jókai Mór sírhelye közelében. Ültem az egyik padon, és néhány méterrel arrébb olyan higgadtan sétálgattak ott, mintha legalábbis gyöngytyúkok lennének egy közönséges udvarban.
Valóságos paradicsom számukra ez a park. Ellenség csak az ember és néhány odatévedt elvadult macska lehet, amelyik a csibékre lehet veszélyes. Kutyával a sírkertbe bejárni nem lehet, így az övéké a világ! Az rejtély számomra is, hogy mikor és hogyan kerülhettek oda.

sat. írta...

Örülök, hogy rendbejöttél s hogy sikerül gyümölcsöztetni az alkotóképességid is. Nagyon tetszenek e természetképek.
Áldott ünnepeket s békés, boldog, sikeres új évet kívánok szerettiddel együtt
Tibi /deákul a jelentési: Néked)