- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2011. szeptember 8., csütörtök

Hát már megint? Vagy még mindig? Meddig?

Nem tudom, hogy ezzel Ti hogyan vagytok, de nekem tele van a tököm! Mindennel! Csak sorolni is unom már, hogy minden nap, ugyanazt lehet látni-hallani. Hogy itt van az ősz, mert ugyebár vége van a nyárnak! Milyen kár, hogy nincs másképpen! Mi ebben az újdonság? Nyár után nem az ősz szokott jönni, vagy máskor ez nem így történt? Aztán megint ömlik a tévékből, ezerféleképpen, hogy 9.11! Igaz, most már a tizedik évforduló lesz, amitől persze senki sem lesz okosabb, és ezután már nem is lesz senki, mert ugyebár Bin Ladent elkapták, és akkor már nem is kell semmit sem megmagyarázni. Nem is fogják, mert azt minek? Aki kíváncsi, annak elmondják orcátlanul, hogy gondok voltak, mert az FBI és a CIA nem tudott megegyezni, és akkor néhány repülőgép csak úgy kószált, sportrepülőkön gyorstalpalós pilótákkal, akik aztán.... a többit tudjuk! Hogy eközben a NORAD mit tett, vagy hogy a civil légi forgalomért felelős hivatásosok miért tátották a szájukat órák hosszát, nem részletezik. Azt sem, hogy az egész keleti parton csak két vadászgép járőrözött, és azok is csak akkor, mikor már az egyik ikertorony égett, megint nem magyarázza meg senki. Illetve igen, de akkor nagy szerencse, hogy Ivánék ezt korábban nem tudták! Mert ha igen, akkor holtbiztos, hogy a korábban Kubába telepített rakétáikat nyugodtan lepakolhatták volna egyenesen a Central Parkba is, miközben az orosz pilóták egy magasból történő városnézésre is elkószálhattak volna gépjeikkel. Mindeközben csak egyvalamire kellett volna ügyelniük, hogy gépeiket igás fogatnak vagy autóbusznak álcázzák, és akkor már senki sem vette volna észre a csalást. Hihető, nem? Persze, hogy az, mert ha ezt a hivatalos szervek így mondják, akkor az úgy is van! Aki ezt így mégsem hinné el, akkor arra is van egy jó recept. Akik így tesznek, azok nem egyebek, mint spekulálók, akik rosszindulatúan félremagyarázzák a dolgokat, és ők lennének azok a fránya összeesküvés elmélet hívei! Kész! Ha ez így ki van mondva, akkor ez mindent megmagyaráz. Hogy ki és miért esküdt össze, azt nem részletezik soha, de minek is! A labda kerek, mert kerek a labda!
Összeesküvés ide, összeesküvők oda! Én nem esküdtem össze senkivel, de merem állítani, hogy itt nagyon bűzlik valami, az biztos! Csak emlegetem, mert a legnagyobb gazemberségeket kitervelők mellett mindig vannak olyanok is, akik ezeket a gazemberségeket, ha nem is ők követték el, de kutya kötelességük lett volna megelőzni, és ha nem tették, akkor ezért példásan bűnhődniük kellett volna! És akkor máris itt van a kutya egyszer elásva, mert több, mint háromezer ember halála miatt, máig sem vontak senkit felelősségre. Ekkora nagyvonalúságot azért még a világ legjobban felfegyverkezett, legparanoiásabb, leg-leg nemzet vezetőségének sem lehet elnézni. Tudnak az elvtársak valamit, az biztos! Talán azt, hogy nem jó kutakodni ott, ahol olyasvalamit találhatsz, amit egyáltalán nem akarsz megtalálni!
A másik sor gond, hogy a hivatásos szarkeverés mestereinek magyarázatai valahogyan nem illenek bele a keretbe. Olyan állítások és végérvényesen elfogadott, mondhatni, már folklór értékű legendák, amit már a hétköznapi gyakorlat is képes bármikor tételesen cáfolni. Ilyen legenda például az elrabolt gépek egyes utasainak az állítólagos telefonbeszélgetései is, ami szó szerint, szemen-szedett hazugság lenne úgy, ahogyan azt dramatizálva leadták akkor, és azóta számtalan átdolgozásban újra meg újra bejátszanak. Hazugság, mert ilyen telefonbeszélgetést fizikailag lehetetlenség volt megvalósítani akkor, és eltekintve néhány műszaki újítástól, ez a mai napig is érvényes. Mobil hálózatról, nyolcszáz méter magasságból már képtelenség jelet fogni, mert a földi átjátszó cellák adóantennái csak a felszín fölött, erősen nyaláboltan sugároznak. Valahogyan úgy, mint a közvilágítás fényszórói, lefele, és nem az ég fele szórják az energiájukat. Erre a jelenségre még rálicitál az is, hogy a repülőgépek majdnem zárt fémtestet, majdnem tökéletes, un. Faraday kalitkát alkotnak. Jó példa erre a gépek villámcsapás elleni immunitása, ami enyhén szólva, a  milliárdszorossá lenne egy földi adóantenna mikrohullámú jeléhez képest. Na de legyünk nagyvonalúak, ne hasogassuk a szőrszálat, mert ugyebár vannak okos emberek is, akik mindezt jobban tudják! Valóban?


Két képet tennék ide ki, egyiken a Pentagon elleni "merénylet" nyomai láthatóak. Ide, ebbe az épületbe, a hivatalos verzió szerint, egy Boeing 757-es személyszállító csapódott be. Egy ilyen gép átlagosan száz tonnát nyom, szárnyainak fesztávolsága 38 méter, hossza 47, és farokmagassága hat méter, két Rolls Royce RB 211-es turbóreaktoros motorral szerelve. Motorok, melyek nagyjából elpusztíthatatlan titánötvözetből készülnek. Nos, ezekkel a motorokkal egy nagy baj van, mert a kettőből az egyik nyomtalanul eltűnt, míg a másikból maradt meg valami, de az a maradék valahogyan egy sokkal kisebb motorra jellemző. Nem gond, mert hivatalosék megkapták rá a helyes választ! A második motor egyszerűen elpárolgott a nagy hőségben.


Hát... igen! Most mit is mondhatna más egyebet a bunkó, hétköznapi, balga ember, ha egyszer nem tudja, hogy a titán a háromezer fokos hőt is vidáman túléli, annak ellenére persze, hogy a pokoli ütközést hősiesen kiálló épület tartószerkezete áll, sőt a tetején lévő fedőszerkezet is a helyén maradt. Ott pedig, ahol a szintén köddé vált szárnyak is eltűntek, ott még az ablaküvegek sem törtek be, és a közelben lévő fa is "csak" megperzselődött a pokoli hőségben. Hiába, mert ha a hülye nép, aki nem tanulta meg annak idején, hogy a tömeg megszorozva a sebesség négyzetével csak helyenként tud igen nagy kinetikus energiát produkálni, az ne szóljon bele! Ne pofázzon bele, és azon se csodálkozzon, mikor elolvassa, hogy a helyszínen megjelenő kriminalisták nagyon körültekintően jártak el a repülőgépen lévő áldozatok azonosítása során, mikor az ilyenkor szokványos DNS vizsgálatokat végezték el. Szóval ezen sem kell csodálkozni, hogy voltak ott emberi maradványok is, melyek igen csodálatos módon mégiscsak átvészelték a becsapódást, míg a szárnyak, motorok, és a leszállószerkezetek masszív, acélból készült darabjai egyszerűen köddé váltak. 
Most átvészelték, vagy sem, nem fog kiderülni soha, hivatalosan biztos, hogy nem, de én egyvalamit  azért ettől függetlenül, soha nem tudok megbocsájtani! Azt, hogy az ilyen, és ehhez hasonló aljasságok és tragédiák kitervelői is, mindig és mindenkor ugyanilyen gond nélkül élik túl, és főleg azt, hogy ezt ők mindig meg tudják magyarázni, és hogy mindig lesznek olyanok, akik ezt el is hiszik nekik!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Karcsikám! Ha lenne t.k.m,az enyém is tele lenne! Nagyon jó kis "SZÖSSZENET"! Teljes mértékben osztom a véleményed! Most megyek a Face-re és megosztom a remekműved!:) Üdv.és gratula! Betty

ÉdesMindegy írta...

Mi kell a népnek, cirkusz és kenyér! Ezekkel jól el van csak gondolkodni ne kelljen!

Tudod Karesz, én már csakis a számomra kedves és gondolatébresztő filmeket nézem a tv-ben. Semmi mást. Híradót évek óta nem, hiszen másról sem szól, mint a tragédiákról... mintha egyéb nem is létezne a világon...

Jól eléldegélnék az erdő közepén egy házban, messze mindentől... talán egyszer majd. :)

MJ írta...

Nahát, nahát! Még egy "hitetlen". :)