- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2007. augusztus 18., szombat

Egy ritka fénykép.



Az ablak előtt álltam ácsorogva, hirtelen felvillant valami, s amit láttam, balsejtelmekkel töltött el. Első gondolatom az volt, hogy valami szerencsétlen repülő szétrobbanásának a tanúja lettem, de a sebesség, ahogy a becsapódás történt, az világosan jelezte, hogy ilyen gyorsan csak kozmikus sebességgel száguldó valami lehet, tehát egy meteort láttam, amelyik a légkör viszonylag alsó rétegeiben égett el. Nosza kaptam a fényképező masinát, és lekaptam az oszladozó füstfelhőt.
Rákattintva nagyobb a kép!

8 megjegyzés:

Nagy István írta...

Nagyon jó volt az ötlet és a kép is az lett!
Egy újság vajon mennyit adna érte, ha valaki ufóként próbálná eladni nekik?

Nyárády Károly írta...

Ez nem volt ufó, ámbár lehetne valami olyan lezuhant "tüzes szekér". :-D
Azt azért állítom, nem egyszer láttam gyanús valamit. A nyár elején a húgommal bámultuk az eget és valamit kerestünk az égen egy teleszkóppal, és csak egyszer egy szép narancssárga valami kezdett imbolyogni , szép fényes, még a Jupiteren is túltett, aztán lassan elbodorgott az égen északkelet felé néha megállva, vagy legalábbis úgy látszott. Többször próbáltuk elkapni a teleszkóppal de nem lehetett, túl kicsi a látószöge, és nehezen kezelhető. Főleg nem ilyen gyorsabban mozgó valamire tervezték.Percekig látszott, le is fényképeztem de nem lett éles kép, hiába próbáltam fókuszt állítani. Valami ovális látszik a képen de nem tudnám megmondani mi lehetett, mert se hang, se semmi jelzőlámpa nem villogott rajta. Az valami nagyon gyanús volt,nem volt sem meteorológiai izé, se műhold, az pláne nem imbolyog és irányt se változtat menetközben, aztán pláne nem világít.Képek is vannak vele! Egy másik esetben lekaptunk éjjel halászás közben egy nagyon fényes valamit, ami elhúzott a égen, ezt sikerült rendesen elkapni, és hála a gépnek, profi 12 megapixeles Canon, tökéletes képet produkált a sötét ellenére. Nagyon kíváncsiak voltunk mi is lehet, már láttuk a zöld emberek hajóját, de mikor feltöltöttük a pc-re, akkor látszódott tisztán , egy rendes kargó repülő volt, a két leszállási reflektort a szárnyain bekapcsolva repült! Hogy miért, nem értettük meg, talán részeg volt a pilóta, vagy nem látott jól, soha sem tudjuk meg, de a szokatlanul erős fényre megvolt a magyarázat. Hangot itt se hallottunk, és a villogó pozíciók is láthatatlanok voltak,a képen persze látszódott , hogy van az is. Persze tudhattuk volna mi is lehetne, hiszen egyenesen, egyenletesen haladt, ahogy egy repülőhöz illik. :-)

Névtelen írta...

Nice picture avagy ékes anyanyelvünkön gyönyörűszép fotó!

Te Karesz, aki nyitott szemmel járkál a világban... az ilyen meg ehhez hasonló dolgokat művel...

Apropó ufók, Karesz mi lenne ha a blogodon meghírdetnéd az ufógyanús fotók megjelenítését? Mit szólsz?

- Feltették, de le is vették a "Hargita és Kovászna - román föld" táblát
[ 18:39; 18.8.2007 ]

Aurel Dragomir Kovászna megyei konzervatív (PC) elök és Ionica Popescu, a párt Hunyad megyei elnöke pénteken mégis elhelyezték a "Bine aţi venit, vizitaţi Covasna şi Harghita, pământ românesc" (Isten hozott, látogassa meg a román földet, Kovászna és Hargita megyéket) feliratú táblát, de azonnal le is vették a megyehatár jelzésről, mivel nem volt megfelelő engedélyük a táblaállításhoz.

Korábban a konzervatívok pénteki bejelentéséről hírt adtunk, azonban nem rendelkeztünk információval arról, hogy valóban kitették-e a táblát vagy sem. Demeter János kovászna megyei tanácselnök ma úgy nyilatkozott lapunknak, hogy tudomása szerint nincsen semmiféle román tábla Kökös határában, ő is csak a PC szándéknyilatkozatáról értesült.

A konzervatívok a táblát válasznak szánták a Kovászna Megyei Tanács által csütörtökön avatott, Székelyföld határát jelző pannóra. (newsin/hírszerk.)

- "Kovászna és Hargita, román föld"-táblát állítanának a konzervatívok
[ 12:08; 18.8.2007 ]

"Bine aţi venit, vizitaţi Covasna şi Harghita, pământ românesc" (Isten hozott, látogassa meg a román földet, Kovászna és Hargita megyéket) feliratú táblákat helyeznek el Kökös határában, a minap felállított Székelyföld-tábla mellé - nyilatkozott augusztus 17-én a Mediafaxnak Aurel Dragomir, a konzervatívok (PC) kovásznai szervezetének elnöke. Dragomir nyilatkozata szerint a táblát tegnap délután tervezték felállítani.

Demeter János kovászna megyei tanácselnök megkeresésünkre nem erősítette meg a hírt mondván, hogy tudomása szerint egyelőre nincsen semmiféle román tábla Kökös határában, azonban a szóban forgó nyilatkozatról ő is értesült.

Közben Corneliu Vadim Tudor nagy-romániás (PRM) elnök utasítást adott Gheorghe Funar szenátornak "és embereinek", hogy vegyék le Kovászna Megyei Tanács által csütörtökön avatott táblát. Vadim szerint a Székelyföld határát jelző tábla sértő a román népre nézve, és Románia területi integritását veszélyezteti.

A PRM-enök Traian Băsescut is támadta mondván, hogy ez a "románellenes provokáció" az ő "stupid" nyilatkozatainak köszönhető, mely a "magyar sovén elemeket" támadásra buzdította. (hírszerk./mediafax)

Ehhez mit szóltok?

Nyárády Károly írta...

Ufós képeket én is néznék szívesen, de mi lesz ha minden levegőbe feldobott bádogedényt fényképezők "lelkes" tábora kezd bizonygatni? Minden fényfolt, vagy hibás felvétel bizonyítékként fog keringeni, aztán foghassuk a fejünket.Ámbár soha nem lehet tudni, hátha valaki kifog valamit, és egyszer csak nézhetjük például a Loch Ness-i szörny erdélyi megfelelőjét valamelyik szemétkonténeréből vigyorogni a lencsékbe. :-)

Nyárády Károly írta...

Ha hasonló, vagy gyanús dolgot lát valaki sokszor inkább elhalgatja, tudja ha elmeséli, nevetségessé teszi magát. Benci barátom Régen mellett lakik, és elmesélte az egyik kollégánknak, hogy ő látott egy korong alakú ufót, hosszú percekig az égen lebegett ide-oda. Feri nagy röhögve jött be reggel, hogy Benci megbolondult, ufókat lát. Senki nem hitte, a legvalószínűbb elmélet az volt , hogy érik a bor, Benci víziói innen erednek.
El is felejtettük, csak akkor lett mindenkinek leesve az álla, mikor egy késő téli délután hazafelé a kocsiból én is megláttam a fehéres korongot a Régen és Vásárhely közötti úton. Hárman voltunk a kocsiban, mindenki látta az imbolygó korongot az égen , nem volt mese. Megálltunk és hitetlenkedve néztük. Hamarosan kiderült, nem látomás volt, a ködös időben kiszúrtam a jelenség okát! Régen határában egy benzinkútnál, felszereltek egy lézerágyút, azzal rajzolták az égre a korongot.A látvány nagyon megdöbbentő volt, s ha a levegő tiszta lett volna, nem is tudhattuk volna meg,mi az oka a kilométeres magasságban a párákra rajzolt korong eredete. Ködben látszott néha az oszlopszerű sugár ide -oda mozgása a távoli benzinkút tetejéről. Hogy ezt Benci nem tudta nem is, tudhatta, mivel messze van Beresztelke , a Maroson túl, onnan csak a korongot látta.
Nem emlékszem, hogy valaki elnézést kért volna tőle, vagy legalább megmagyarázta volna a jelenséget.
Én sem, sajnos nem találkoztam vele , de ha arra járok elmagyarázom neki! Vajon elhiszi??? :-(

Névtelen írta...

bocsanat nem irtam ala fentebb
nem ujsagra gondoltam hanem mondjuk
ropcedulara! Es azert millios szamban hogy mindenkihez eljusson az ugy. Es ez szerintem eleh sulyos dolog hogy botranyt keltsen

Névtelen írta...

Érdekes kép.. anno gyerekkoromban még Ufo-magazint is olvastam. Aztán később jót mosolyogtam magamon. De nemrégiben (kb aug 12 éjszaka) láttam egy nagy távoli erős sötétnarancs fényt végigvonulni az égbolton és nem egyedül. Nem tudjátok, közel járt a Földhöz tán egy űrszonda, vagy mi ?

Névtelen írta...

Érdekes kép. Anno én is olvastam az Ufo magazint, meg a Harmadik szemet, aztán később csak mosolyogtam magamon. De nemrég (asszem aug 12) éjszaka egy kolegával láttam a messzi égbolton végigvonulni egy csillagnál nagyobbacska sötétnarancs valamit.. Nem tudjátok az mi lehetett ? űrszonda ? :)