- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2008. szeptember 15., hétfő

Forgalomrendészeti Agybaj!!

Marosvásárhelyen dühöng a forgalomrendezési őrület. Kb. egy évvel ezelőtt kezdődött, hogy valaki nagyon a fejébe vette, hogy megváltja a világot, de ha nem is az egészet, akkor Marosvásárhelyt mindenképpen! Ugyanis akkortájt tört ki az a mánia, hogy az amúgy is pokoli autóforgalmat úgymond szabályozzák, és folyamatossá fogják tenni. Nincs is teketória, mert amennyi útkereszteződés, vagy elágazás van, azt mind megreformálták! A forgalom persze nem lett folyamatosabb, de az elv tényleg helyénvaló! Nagyon ideje lenne már, hogy tényleg foglalkozzanak néhány égetően fontos gonddal, és a mindennapi autó forgalom már rég túl van minden elképzelhető előfázison. Nem tudom, hogy ki is az a valaki, vagy valakik, akik nagyon rendeznek, de hogy a nagy felindulásnak néha furcsa esetei is vannak, azt semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy néhány helyen annyira összekuszálták a megszokott forgalmi rendet, hogy azon a leggyakorlottabb autóvezetők is nehezen igazodnak el. Néha ügyvédet kellene fogadnod ahhoz, hogy eldöntsd, most merre és kinek van elsőbbsége a forgalomban. Se szeri se száma az új forgalmi jelzőtábláknak, és ahogy szaporodnak, úgy gyűlnek a legképtelenebb szabályozások, forgalmi rejtvények! A mai nap három olyan helyen hajtottam át, ahol az eddigi megszokott szabályt valaki megváltoztatta. Egyet gondolt, aztán ide meg oda tettek tiltó vagy elsőbbséget jelző táblát és mindjárt a fejére állt a világ! Ha nem figyelsz, rögtön megvan a koccanás, balhé, és mielőtt kiütnéd a másikat, jó lesz szétnézni, mert ami a tegnap még egyféleképpen volt, az ma már egészen másképpen van. Kell a szabályzás, és helyenként ennek jótékony hatása érződik is, de azért néha pszichiáterhez kellene fordulni, mert úgy látszik, hogy valakinek az agyára ment a megfeszített munka!


Ez a Balcescu utca, a Baneasa-val találkozó kereszteződésnél áll, mint új forgalmi jelzés! Ami hab a tortán az, hogy a képen is látható, hogy éberék ki is álltak a Logannal, és lesik, hogy ki szabálytalankodik az Új Világrendben! Senki sem, mert minden sarkon ilyen tábla áll, és ami a legjobb, négyen álltunk egyszerre és illedelmesen vártunk egymásra és közben átkozódtunk mindannyian! 

3 megjegyzés:

Spartacus69 írta...

Kedves Karesz,az általad írt témához csak annyit fűznék hozzá,hogy az Isten állatkertje nagyon nagy,és még bővül,tehát azon csodálkoznék,ha valami olyasmi történne már végre Marosvásárhelyen ami egy kicsit is előbbre vinné a város fejlődését.Egy nem ide való témát is meg szeretnék említeni,ami szerintem ugyanolyan fontos,mint bármi más ami a Romániában élő magyar kisebbséget érint.Mai hír,hogy Nagyváradon volt az MSZP két prominens tagja:Nyakó István,és Újhelyi István,akik részt vettek a romániai RMDSZ ifjúsági tagozat egyik összejövetelén,ahol tippeket adtak az ott lévőknek,hogy miként lehet szavazatokat szerezni nem túl tisztességes úton,úgy hogy az soha ne derüljön ki,és hogy ha nincs ellenség akkor keresni kell,de ha nem sikerül,akkor démonizálni kell egyet.Amennyiben van rá lehetőséged ennek a hírnek utánna nézni,úgy tedd meg,mert szerintem ez is megér egy misét.Ezt csak neked írom,hogy ezen a héten csütörtökön megyek haza Erdélyben,és megtiszteltetés lenne a számomra ha tudnék veled találkozni egy kis eszmecserére,ha van rá lehetőség.Nem Vásárhelyen lakom,de hát autóval nagyon hamar eljut az ember A pontból B-be.

Üdv:Spartacus69

Nyárády Károly írta...

Helló Spartacus!
A B pontban találkozunk, csak idejében jelezd, hogy érkezel!
Az általad említett szemetet a Lánchíd Rádióban hallottam először, de azóta az írott sajtó és a Hír TV is beolvasta. Megér egy misét, az biztos! Az éjjel, ha nem alszok el, tartok egy prédikációt! :-D

Spartacus69 írta...

Üdv Karesz,amennyiben te is jó ötletnek tartod azon felvetésemet,hogy valamikor a közeljövőben,valahol összefussunk,akkor küldenék neked egy e-mail címet,és ha gondolod küldj nekem egy elérhetőségedet,amin egyeztetni tudjunk egy időpontot a találkára.

ch.jozsef@t-online.hu