- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2010. november 24., szerda

Nyerj Könyvet Ajándékba!

Ki nem hallott  már olyan agyafúrt reklámszöveget, hogy ha befizetsz, szerződést kötsz, vásárolsz X, vagy Y terméket, akkor garantált esélyed van, hogy nyerj valamit. Vagy, ha vásárolsz egy különben értéktelen szemetet, netán kettőt is, akkor biztos esélyed van arra, hogy részt vehetsz egy sorshúzáson, ahol száz százalékban garantált az, hogy esélyes vagy a nyerésre! Na ugye! Van úgy is, hogy mindezt fordítva mondják el, és úgy is jól hangzik, miközben az esélyed sem csökken emiatt! Igaz, hogy nem is lesz nagyobb, de ez senkit sem zavar igazán, mert valaki vagy beveszi a cselt, vagy nem. Sokan veszik be, mert igazán jól hangzik, és ki lenne az, aki nem akarna csak úgy, nyerni valami... esélyt? Hát még akkor, ha ennek az esélye már garantált is lenne? 
Ezúttal nekem is lenne egy ilyenfajta ajánlatom, ahol garantáltan fog valaki nyerni, miközben senkinek sem kell előzőleg egy semmire sem használható csodaszert vagy szerszámot is megvásárolnia. A másik lényeges különbség az lesz, hogy olyan ajándékot kap a nyertes, amit másoknak is továbbadhat kedve szerint, mint tényleges ajándékot. Jönnek az Ünnepek, és sokan vagyunk olyanok, akik ilyenkor könyvet vásárolunk, vagy kapunk ajándékba. Egy könyv mindig könyv marad, és akik szeretik a könyveket, hát azok tudják.  Újdonság lesz az is, hogy a nyertes nem egy könyvet kap, hanem ötöt. Aki kifogja, az máris megoldotta az ajándékozásos gondjait, és ha soknak tűnik, akkor gondoljon arra, hogy később is vannak névnapok, szülinapok és meglepetések is. Na, szóval ez lenne az ajándék, és most akkor mondom a többit is. 
A verseny végső fázisa egy sorshúzásból áll, amikor eldől, hogy ki lesz a nyertes. Ennek a műveletnek a lebonyolítására a feleségem és a lányom vállalkozott. Ők fogják, szó szerint kezükben tartani a szerencsét, illetve a kihúzott cetlit a győztes nevével.
Most jön a fekete leves, mert azért lenne valami tennivaló is, hogy meglegyen az a garantált esély, mikor valaki száz százalékban feliratkozik, hogy legyen biztos abban,  hogy esélyes lehet, hogy garantáltan nyerjen, ha kihúzzák nevét a sorsoláson is. Világos? Nem hiszem, de ez most nem is fontos!
Aki benevez, annak egyetlen feladata az, hogy a korábban, itt a blogomon megjelent "Valaki mindig átver valakit" történetnek a folytatására egy saját változatával jelentkezik. Néhány gondolat, elképzelés, de nem sokkal több, amiből azért ki kell derülnie annak, hogy az illető végigrágta magát a kötelező háziolvasmányon. Aki pedig már elolvasta, az tudja a lényeget, és akkor azok számára elmondom, hogy a történet már korábban kezdődött, és vannak korábban közölt részletek is. Nem minden fog összeállni, mert csak részletek vannak, és néha csak vázlatszerű komponálás, de a lényeg benne van. Aki elolvassa, annak már bizonyára sok minden fog világossá válni, és sokkal jobban megsaccolhatja a folytatás lényegét is. A következő linkek lennének azok, ahol a történet valamikor startolt:


Az ajándékom egy korábbi, nyomtatásban is megjelent regényem öt példánya lesz. A "Valahol a Világ Végén"  szép lassan megéri már a második kiadást is, és akit érdekelnek részletek, egy másik blogomon, az Alter Ego-n olvashat bemutatót belőle. 
Íme az ajándék, és akkor lássuk, ki lesz a kiválasztott?


Benevezés határideje 2010. november 30.-ka 18.00 GMT. Ez Budapesten 19.00-át és Bukarestben 20.00-át jelent. Ekkor indul a sorhúzás, és 15 percre rá, eredményhirdetés lesz ugyanitt. 
A részletekhez hozzátartozik, hogy a történet következő része már megvan, ahol sok minden ki fog derülni, de semminek sincs még vége. Ez a rész az eredmény kihirdetésének pillanatában fog nyilvánosságra kerülni, és aki kitalálja a folytatás lényegét, annak a fent bemutatott regényemnek egy dedikált példányát fogom elküldeni elismerésképpen. Ha a kisorsolt nyertes lesz az, aki kitalálja a lényeget is, akkor én azonnal megduplázom a tétet.
Aki mer, az nyer! Aki olvasni fog, és ír utána néhány összefüggő mondatot a fenti szabály értelmében, az máris bekerül a listára, ezt én garantálom! Ez egyáltalán nem valami versenyvizsga lesz, hanem inkább sorshúzás, de kellett valami benevezési kritérium is, és a szerencse az szerencse!
Sok sikert, és figyelmes olvasást kívánok!





18 megjegyzés:

Tara írta...

Megérkezett a könyved, köszönettel:)

Virag írta...

Annyi rejtély és váratlan fordulat van a történetben, hogy meg sem merek kockáztatni egy folytatást.
Ezért, rád bízom, lepjél meg minket, újra :))
De remélem nem játszottam el a garantált esélyemet a játékban való részvételre :)

Nyárády Károly írta...

Kedves, Tara, akkor te ezek szerint nem pályázol, igaz? Még megteheted, ha meggondolod magad!
Kedves, Virágocska, én megértem, illetve tudom, hogy te mindvégig itt voltál és végigizgultad a dolgokat, de meg kell mondanom, ez még határesetnek sem nevezhető! Egy gondolat erejéig még lépned kell egyet! Ok?
Visszavárlak, mert tudom, sikerülni fog neked!

Virag írta...

OK!
Tehát:a két főszereplő, most, hogy így másodszorra ,saját akaratból összejött, ki/felhasználva az egyik katonai, s a másik titkos-ügynöki ismereteit, összefognak, s megpróbálják megbuktatni a rendszert, amelyiknek mindannyian az áldozatai.
Ha happy-and lesz, akkor sikerül:))

Nyárády Károly írta...

Erről van szó! Tökéletes példát statuáltál!
Már az egyik gondolat is elég lett volna, hogy meglegyen az a bizonyos garancia. :-))) Így most mindenképpen az első vagy a listán!

Névtelen írta...

that's really nice, sounds interesting.
I'm sad 'coz I can only read in english and portuguese, perhaps a little of spanish, but I really love read.
well congratulations anyway :-)
kisses and take care.

szindi írta...

De sajnálom,hogy lemaradok róla:(Imádom a könyveket,pláne az új könyv illatát:)Jó lett volna nyerni:)Fő a pozitív hozzá állás:)
Sajna annyit kell tanulnom mostanában,hogy a saját blogomra sincs időm:(
Talán majd jövőre ugyanitt:))

Cakeni írta...

Mindig nagy kiváncsisággal várom a történet folytatását,szerintem a pasas körűl nem tiszta a levegő ,ő másnak adja ki magát mint aki valójában s most hogy összemelegedett megint a lánnyal , közös erővel megbosszulják a "rendszert".Szerintem nem marad együtt a lánnyal ,mert kiderül a végén hogy ki is ő valojában és a múlt közéjül áll majd....na de csak szerintem:)

Nyárády Károly írta...

Kedves, Cakeni, neked köszönhetően, most már sorhúzás is lesz! :-)))
Ketten vagytok a ringben.

Málna írta...

Szurkolni is lehet?:)

Nyárády Károly írta...

Persze, hogy lehet! Hisz ez csak játék, ahol bárki nyerhet! A szurkolók is! :-)))) Egy gondolat, és máris bent vagy!

Romantik Seelchen írta...

lieber Karesz, ich möchte nur Grüße zum Wochenende bringen, nichts gewinnen!!! verstehst du? ich bin auch so zufrieden, herzliche Grüße ins gelobte Land von Jasmin....

carpe diem írta...

De ki Cipolla? Nekem van 1 tuti tippem. :) A " cipollaság" az emberiség örök,gyógyít6tatlan betegsége.Körülvesznek minket hazug komédiások, mind az ördög ügyvédjei,cimborái.Nagyszerűen manipulálják embertársaikat, ráadásul még élvezik is.Felismerni lehetetlen őket, mert alakot , arcot, álarcot váltanak, ahogy a körülmények megkívánják, ahogyan az ő érdekeik megkívánják. Fújjjjjjj! De gyűlölöm a "cipollaságot"...

Nyárády Károly írta...

Kedves Carpe Diem, nagyon szépen köszönöm, igazán kedves volt tőled!

Nyárády Károly írta...

Mint ahogyan megígértem, világosan sejteni lehet majd, hogy itt ki "cipolázik"? Addig is, lesz még egy-két fordulat, mert "Ember tervez, Isten végez!" Cipollát pedig én is rühöllöm!
Eddig három versenyző van a megmérettetésben! Most már kezd izgalmas lenni!!!

carpe diem írta...

A 20. századnál nincs félelmetesebb korszaka az emberiségnek. Talán csak a 21. század. Sajnos bárhol, bármikor, bárkit lehet manipulálni. Téged is, Őt is, engem is.Ez 1 ilyen világ.Nem tudni, hogy az ÁL/ARC mögött milyen ember rejtőzködik.El kellene dobni az álarcokat, máris emberibb arca lenne a világnak.Számomra sajnos ez még illúzió.Cipollák márpedig léteznek.
DE ki Cipolla?

Lili írta...

Hát akkor bonyolítsuk tovább a szálakat...
A fiatalember az idegenlégióban szolgált, és közben kiképezték egy titkos bevetésre, amit kelet Európában kell végrehajtania. Az idegenlégióban halottá nyilvánították, hogy teljesen új személyként térhessen vissza a 10 éve elhagyott hazájába. A titkos feladat végrehajtását a háttérből Irénke segíti, segíti? , vagy netán egyenesen igazgatja? Jó lesz odafigyelni erre az Irénkére:))
Karesz, én megmondtam, hogy fáradt vagyok!:)))

Nyárády Károly írta...

Ejha! Lili visszatért! Ez nagyon terminátoros lett! Fáradtság ide, vagy oda, ilyenkor meglátszik, hogy mit jelent rendszeres olvasónak lenni! Nagyon köszönöm Neked és ezzel már négy versenyző pályázik a győzelmet jelentő esélyre, ami máris garantált, hogy... de ezt most egyelőre hagyjuk! :-)))))
Még van húsz óra, és akkor (majdnem) minden kiderül!