- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2007. február 7., szerda

A szakemberek véleménye szerint...

Nap mint nap halljuk, olvassuk, hogy a szakemberek véleménye szerint ez így lesz, az meg úgy. Az időjárás az vagy meleg, vagy hideg, esős vagy száraz. Hogy ezt tudja valaki az jó, de azt nem igazán értem, hogy mitől szakember az, aki ezt kitalálja. Hogy ez a nagy okoskodás nem csak nálunk megy, hanem "jobb"háztájon is, legyen itt ez példa. Hogy miért írom idéző jelben a jobb jelzőt, hát azért, mert ezután nem tudom, hogy milyen. Bevallom, azért sejtem.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tele van a vilag szakemberekkel.Barhol barmi tortenik,mindjart eloszedi a media oket,csak azt nem tudom,hogy hol jartak szakosodni az illetok.De ha a velemenyuket hallod nem kell sokat gondolkodj azon,hogy milyen iskolat jartak.A baj az,hogy az ok velemenyuket ,gondolkodas mondjukat akarjak rank eroszakolni.

Névtelen írta...

A "szakember velemenye szerint" e blogrol, akarcsak az osszes "karesz"-fele beszolasos helyrol, HIANYZIK A VESSZO!!!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nyárády Károly írta...

Hát bizony mi tagadás ,így van Kedves anonymus"nézelődő".Azért köszönöm az észrevételt.Igyekezni fogok.
(aztán van itt vessző elég)

Névtelen írta...

A szakember - az szakemeber kedves Karesz:-)

még a vessző is fontos a környezetvédelem alernátivájában

üdv

metoikosz

Névtelen írta...

a "t" betű az ugyanvalós megint fontos az alternatíva szóból ,amit én elküvettem a hibát az imént

bocccccccccccccss

Névtelen írta...

Nem birtam ellenallni Karesz athivasanak. Attol mert neha felhigul azok tarsasaga, akik szakertoknek, szakermebereknek nevezik, vagy akiket annak neveznek, nem azt jelenti, hogy nincsenek. Szakerto meghatarozast nehez szerezni de hat Karesz biztos elo tud rantani valamit. Egyebkent szekerto lehet az aki egy temaban elmelyedt, foglalkozott vele, tud alapos velemenyt mondani, stb. A sort biztos lehet folytatni.
Skorpio

Nyárády Károly írta...

Kedves Skorpió
Nem is az igazi szakikról szól a dal, hanem "a süket dumánál többre nem képes" papagájoknak lett feladva a labda.Nem is igen érezném magam jól ha tudnám hogy a házamat dilettáns tervezte, de a kocsimban se ha tudnám hogy kieshetik a kereke.Itt a blogringen találsz szakembereket:Nagy István ,Metoikosz,Spectator,M.Zoli a sor hosszú.Mindenik mesterien forgatja a szerszámot még akkor is ha nem is tudom kinek mi a szakmája.

Névtelen írta...

Miert nem akarod elfogadni, hogy szep uj vilagunkban a legelismertebb "szakember" pont az a pancser, aki az egvilagon semmit nem tud, de az nagyon profin teszi. Ehhez is szaktudas kell. Marmint eladni azt a semmit. Hogy biz. teruleteken valamit az asztalra is kell tenni, az teny. De legjobban pont azok hoznak a konyhara akik "tanacsadokent" osztjak az eszt, 0 tartalommal. Recept 1xru: onbizalom + magabiztossag + "szakma" fanyelvezetenek tokeletes ismerete + meggyozo kepesseg + ... (ide irj amit akarsz) = sok sok $$$$$$$ Itt is csak a kezdet nehez, utana mar vastag "CV"vel dolnek a megrendelesek. Ami a legszomorubb, hgoy x ido utan tenyleg "SZAKINAK" hiszi magat, megha palyaja elejen o maga is sarlatannak minositi magat. Az igazsag, hogy jol teszi. Miert ne tenne, ha 1x lehetosege van ra. Nem o a hibas, o csak alkalmazkodik. Es profin teszi.
Savanyu a szolo, mi? :)

Nyárády Károly írta...

Naná hogy dőlnek,nézd meg a az esti híradót,vagy az azt követő show zagyvát.Hivatásos szakértők mindenről mindig.Az elevenen szülő tyúk hírhedt kieszelője ma mindenről politikai analistaként mondja el a legképtelenebb szcenáriókat.
Aztán van haditudósító is aki ha valahol bevernek egy ablakot ő ott van és tudósit,hogy le ne maradjunk semmiről.Ő is szakember.
Én pedig mint a nagy barom csak állók és irigykedek ,hogy nem lettem szakember minden igyekezetem ellenére.Hát ne legyen a szőlő savanyú?

Névtelen írta...

No de Karesz, hat legy "szakember" ha ennyire arra vagysz? Vagy csak egyszeruen haborogsz?
Skorpio

Nyárády Károly írta...

Kedves Skorpió
Csak irigykedek ,csak irigykedek.
Habár ha látom egyesek szaktudását,hát... inkább megmaradok a "jó pap holtáig tanul"népi bölcsesség aranyszabályánál.