- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2008. február 2., szombat

Hogyan Szerezz Pénzt Kényelmesen?

A világ tele van csalókkal, mindenféle csodatevőkkel, akik pillanatok alatt megoldják a gondjaidat, kigyógyítanak halálos betegségedből, pillanatok alatt gazdaggá tesznek. Számtalan intézményesített változat is van, biztosító társaságnak, szerencsejátéknak és pénzintézetnek álcázva. Ezek sarlatánságaival nehéz versenyezni, mert a beígért előnyök valahová a jövőbe, feltételes módon vannak rögzítve. A trükk csak akkor derül ki, ha már megtörtént a baj! Legtöbbször már rég késő, és a kár marad, a kártalanítási eljárások pedig újabb pénzt emésztenek föl, számottevő remény nélkül. Az eljárások bonyolultak, törvények értelmezése, szerződések furfangos megfogalmazása, a sátán ügyvédjei mind a csalók kezére játszanak. A csalás intézményesített rendszere pontosan erre alapoz. Ilyen volt a CARITAS, a FNI, a SAFI, BANCOREX, DACIA-FELIX, BRR, COLUMNA, METROPOL és a sor végtelen lehetne! A kötelező biztosításokkal se állunk jobban, ott gyakorlatilag egyetlen esetben sem térítik meg a kárt teljes mértékben, mert mindenféle rendelkezés, kárfelmérés úgy van kitalálva, hogy a végén a sértett ráfizet. Nem számoltam az utánajárás költségeit, az elvégzett javítási munka minőségét, időtartalmát. Egy karambolozott kocsi kijavítva is csak egy karambolozott kocsi marad, erkölcsi értéke alacsony, mint a megesett lány erkölcse.
A pénznyerésnek sokféle változata van, és a mai világ trendje az, hogy azt gyorsan kell csinálni, mert ha nem, akkor nem marad időd azt elkölteni akkor, mikor örömödet lelnéd benne! Van benne igazság, ezért aztán sokan Lottóznak, spekulálnak valami gazemberségen, de vannak elegen, akik lopnak és csalnak, rabolnak és bűnöznek merészen. Kockázatos mesterség, könnyen ráfázhat bárki, de ha a fehérgalléros bűnözést nézem, ott talán mintha megérné. Van, akinek megérte és ezután sem fog még arcpirulást szenvedni sem!
Érdemes megnézni, hogy a kultúrákhoz, nyelvekhez kötődötten, hogyan nyilvánul meg a pénzszerzés, vagyonosodás fogalma. Angolul, make it money, románul a castiga, magyarul keresni ! Az angolszászok csinálnak, a románok nyernek, a magyarok keresik (hiába)! Érdekes fogalmi, értelmezési jellemzője lehet egy sikeres és kevésbé sikeres nemzetnek, népcsoportnak. Érdemes volna egy filozofikus feldolgoztatása is ennek a jelenségnek, mert sok minden kiderülhetne egy aprólékos szakmai munka nyomán. Magyar vonatkoztatásban, nagyon elkelne egy ilyen szakmunka!
Elég a dumából, nézzük, hogyan lehet pénzt nyerni, csinálni gyorsan és törvényesen. Keressük meg a módozatát, ha már nekünk keresni kell! Sajnos, mielőtt hurrázni kezd valaki, óvatosan megjegyzem, hogy pénzt, elsősorban, a legkönnyebb, pénzzel szerezni! Ez sem lesz elég, tudni kell bizonyos dolgokat, és az alaposabb felkészülés sem árt!
Az egyik ilyen módszer az, hogy az ember megtakarított pénzét letétbe helyezi egy bankba, amelyik aztán kamat formájában, ad valamit, amiről tudni kell, hogy adózás alá esik, mint nyereség. Nem jó módszer, csak ha már komoly összegről van szó, de akkor is csődbe mehet az illető bank! Másik módszer, a tőzsdepiaci spekulálás. Itt a brókerek, a brókercégek a nagymenők, ők fogják a pénzünket forgatni, lehetőleg profitot hozni! Lényeges dolog, hogy a hűtlen kezelés ellen itt sincs garancia, és a világon semmiféle intézmény nem ad garanciát! Körülményes a jó szakember felkutatása, a megbízható partner megtalálása is. Kisebb összegekkel senki sem bajlódik szívesen, mert kicsi a részesedés is és az idő itt tényleg pénzt jelent.
Van egy jó hírem, a pénzvilágban dolgozó szakemberek nagyon jól tudják, hogy a világon rendkívül sok olyan kispénzű ember van, aki a fent említett okok miatt, nem kerülnek be a pénzpiac áramlásába. Csakhogy a sok kicsi, óriási összegekre rúg, amit szívesen lapátolna a pénzéhes piac. Ezért aztán kitalálták az Online Trading rendszert, ami abból áll, hogy mindenki saját maga rendezgeti a pénzét, sikeresen, vagy nem. Törvényes keretek közt, adózva lehet tenni, venni, eladni a saját vagyonkánk egy részét, amit kockára merészelünk tenni, mert amilyen gyorsan lehet nyerni, olyan gyorsan lehet veszteni is! A dolog lényege az, hogy kötvényeknek nevezett egységeket bocsájtunk a piacra, annak függvényében, hogy az általunk kiválasztott pénznemarány éppen nő, vagy esik az adott pillanatban. Ha esik, eladunk belőle, ha emelkedik, akkor vásárolunk, majd a kiválasztott trendet figyelve, a maximális nyereségi szinten zárjuk az üzletet és zsebre vágjuk a nyereséget. Ha rosszul saccoltuk meg, vagy eltátottuk a szánkat, nem mértük fel jól a fordulópontokat, mikor a trend stagnál, vagy hirtelen megfordul, vesztességet produkáltunk, és odalesz a pénz! Ilyen egyszerű, de egyben kockázatos is! Pillanatok alatt, vagyonokat lehet nyerni és veszíteni! Aranyszabály, nem szabad mohó lenni! Apró lépésekben, lassan kell, kis szeletekben, s akkor nem marad el a siker!
A következőkben az általam használt cég Online Trade terminálját mutatnám be, az Interbank FX Trade 4-et. A programmal lehet megvalósítani az online kereskedést, amit bárki, bármilyen internethozzáféréssel rendelkező számítógépről, elérhetővé teszi a saját számlájának kezelési lehetőségét, irányíthatja kereskedését. A jó dolog az, hogy létezik egy demó változat is, amit innen lehet letölteni! A program felinstallálása után, jönnek az apróbb beállítások! Itt kell létrehozni egy virtuális számlát, s ha valakit gazdag akar lenni, virtuálisan legalább, tehet magának tízezreket! Továbbá, a kereskedésben használni kívánt pénznemarányokat kell kiválasztani, amivel a kereskedést szeretnénk bonyolítani. Ajánlott az EURO/USD-t választani, mert az viszonylag nagyokat változik, és könnyebb a kiszámíthatósága is. Ajánlott még egy arányt is figyelni, jelen esetben, párnak az USD/CHF–et ajánlanám, amiről jó tudni, hogy nagy megközelítésben, az előbbi arány, az EURO/USD negatív vetülete. Ez akkor hasznos, mikor a fordulópontokat figyeljük, mert néha egyik hamarabb fordul, és jelzi, hogy a másik is ugyanazt fogja tenni! Ekkor van idő, hogy ha zárni akarunk, nyugodtan megtehetjük a csúcson! Fontos lehet, mert ha nagyszámú kötvényt forgalmazunk, egyetlen pici ingadozás is, több száz dollár vesztességet, vagy nyereséget jelenthet.
Aki kedvet kapna rá, annak ajánlom, hogy mindenképpen próbálja ki a virtuális változatot, hetekig kell foglalkozni vele, mert tapasztalatokat kell szerezni, tanulmányozni kell a jelenségeket és stratégiákat kell kidolgozni! A kezdőknek ajánlom, hogy ne nyissanak nagyobb virtuális számlát, mint 2-3 ezer dollárt, és semmiféleképpen ne legyen nagyobb, mint 5 000. Nem fognak látszani a vesztességek és a nyereségek és nem lesz józan a következtetés. Figyelni kell, hogy minden dollár számít, és úgy kell kezelni, mintha a saját zsebünkből menne! Néha lehet kísérletezni is, sőt kell, de erre lehet más számlát is nyitni! A chart-nak nevezett grafikonokon a gyertyás változatot ajánlom. Ez az egyik legjobb figyelőeszköz! Ha nő a trend, akkor a Bikagyertyák égnek, ha fordítva van, akkor a Medve gyertya világit. Sokféle opció van, burkológörbék, különféle mennyiségek, tömegek, de csak lassan és egyenként kell felrakosgatni. A színeket is ajánlatos megváltoztatni, aránylag könnyen megy, barátságos a kezelőfelület. Van Tutorial is, azt érdemes végigcsinálni-nézni, mert nagyon jó tanácsokat, alapelemeket ismertet. Van magyar menüje is, kezdetnek jó, de ajánlatos az angol szakkifejezések alapos megismerése is! Vannak másféle programok is, másféle feldolgozásban, a lényeg ugyanaz. Mindeniknek van demó változata is!
Hasznos tanácsokat a kezdőknek a továbbiakban adnék! A valóságot tökéletesen szimulálja a program, és ha valaki a végén arra adja a fejét, hogy a saját pénzén is szerencsét próbál, vegye figyelembe azt, hogy mennyire megbízható az internetes kapcsolata. Ha néha túlterhelt, vagy megszakításokkal működik, esetleg percekig nem érhető el, akkor komoly gondot jelenthet. A program kikapcsolásával a megkötött üzletek tovább zajlanak, s ha nincsenek a veszteség és nyereség limitek beállítva, percek alatt kiürülhet a számla, és az már csőd! Egyik ismerősöm 3000 dolcsit vesztett, mert elvették a villanyt, megszakadt a net. Mire visszakapcsolt, a sírás környékezte! Mindez Karácsony előtt egy nappal! Komolyabb üzletelés szándéka esetén a mobil internet a király és a laptop, jól feltöltött akkuval! Otthon nem árt a működő UPS is, ha klasszikus PC-t használsz, sőt, elengedhetetlen! (ha van, akkor ne felejtsd el a routeredet a képernyővel együtt rákötni a szakításmentes tápra!)
Még egy kellék a sikerhez, hogy időd legyen rá! Hétvégeken nem működik a piac, péntek 16 GMT-től vasárnap estig, 23 GMT-ig, mikor Sydney nyit elsőnek. Időigényes buli, de vannak olyan opciók is, amit illik hamar megtanulni, mint például az, hogy mennyit szándékszunk veszteni, nem csak nyerni, hogy mikor, milyen veszteségszinteken zárjon a program, stb. 
Most vagy így, vagy úgy fog bejönni a vásár, de lehet hosszú időre is spekulálni, vagy csak a pillanatnyi változások csúcsairól fogjuk csipegetni a dollárokat. Számlanyitásra Romániában egyelőre az ING bankot ajánlom, ugyanis ők vannak szoros együttműködésben a Forex-al. Az adót az USA koppintja le, és ajánlatos ott nyitni számlát, mert a transzatlanti átutalások sokba kerülnek! Célszerű inkább egy nagyobb összeget egyszerre utaltatni, mert a költségek ekkor sem nagyobbak, mert az átutalási költségek nem arányosak az átutalt pénz mennyiségével.

Kapcsolódó oldalak még a következők:

Így néz ki a program kezelőfelülete, két arány-figyelőjével. A jobboldalin a dollár esésére spekuláló eladásos beállítással, egyelőre vesztességgel. Fent látszik, hogy a vesztességes trend már stagnál, és fordulópont lesz, vagy talán mégsem. Soha sem lehet előre tudni, mi lesz, mert a tőzsde kiszámíthatatlan! Soros György volt kivétel, egyetlen húzással majdnem csődbe húzta a Bank Of England-ot, és amire sokan gyanakszanak, valami csalást emlegetve, de ez utóbbit nem tudták bizonyítani soha sem!

Így néz ki egy sikeresebb nap, mikor a három veszteséges zárás mellett, a mérleg profitot mutat. Mindenkinek kívánok jó szórakozást és sok sikert, ha kereskedésre adja a fejét. Nincs benne semmi ördöngösség, meg lehet tanulni az alapelveket, és ha óvatosan, főleg nem mohón vág neki, bárki gyarapodhat egy kis szerencsével. 
Sok sikert hozzá!

5 megjegyzés:

Gender írta...

A TDameritrade-hez mit szollsz Karesz? Az jo?

Karesz írta...

Elvileg ugyanazt teszi, mint a Forex. Kissebbek a tranzakcionált pénzvolumenek, és a brókerei csak 1:200 -as tőkeáttétellel dolgoznak, míg a Forex a maximális 1:400-al. Ez annyit jelent, hogy a nyereségek kétszeresek, úgyanakkor a vesztességek is kétszer nagyobbak lehetnek. Ellenben gyorsabban bonyolodnak az üzletek és "Time is Money!"
A programjuk kezelőfelülete szép, sokféle paramétert követ, és inkább haladóknak mutat hasznos dolgokat. Adnak ingyen 100 dolcsit is egy hónapra, hogy szórakozz vele. Ezután egyre gyakrabbak lesznek a különböző cégek, bankok vonzobbnál vonzóbb ajánlatai, mert ez még csak a kezdet! Az online nyereskedés a civilek részéről csak most születik!

Névtelen írta...

Nocsak. Két napnyi USDCHF spekulációval 850 dolláros profittal zártam. :) Virtuálisan, persze...

Karesz írta...

Nocsak, ez már szép eredmény, gratulálok hozzá! Óvatosan csak, mert a siker részegít nagyon! Nem szabad a sikert a szerencsével összemosni, mert bármennyire furcsán hangzik, a kettő nem szereti egymást a börzén. Ennek ellenére mindkettőre szükség van! :-)

Anti írta...

Szia Karesz!
Az inverz devizapárt csak figyelésre szoktad használni vagy kereskedsz is vele párhuzamosan? Ha párhuzamosan kereskedsz is vele jelentősen lehet csökkenteni a kockázatot ( természetesen a nyereség is csökken ) és nincs kitéve az ember a kapcsolat megszakadásából eredő gondoknak. Nem kell használni a veszteség stoppot sem mert a két devizapár hozamának egyenlege olyan mértékben kiegyenlíti egymást hogy akár magára is hagyhatod a kereskedést. Az EUR/USD mellett indított USD/CHF kereskedés egyenlege az EUR/CHF árfolyammozgásának függvényében egy bizonyos idő intervallumon belül negatív lesz máskor pedig pozitív. Amikor negatív akkor nem nyúlsz hozzá hanem kivárod míg átvált pozitívba és akkor zárod le. Van időd várni mert a két pár egyenlege biztonságot ad és nem fog elszállni egyik irányban sem.....a trend pedig előbb utóbb mindig átfordul. Így kisebb de biztos profitot tudsz realizálni, biztonságosabban.