- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2010. március 25., csütörtök

Heten (is)Vannak !

Nincs egyetlen olyan hetünk sem, amikor hétpróbás gazemberek ne próbálnának valami hetedrangú szemétkedéssel hetvenkedni nekünk, hogy ők például mennyire magyarok lennének! Persze mindezt a mi érdekünkben teszik, és ettől mégsem szakad rájuk az ég! A képükről sem sül le a bőr, de az is igaz, hogy ott olyan nekik nincs is!
Ezen a héten is volt hétpróbás bemutató, de nem is akármilyen! Heten futottak neki, mert nagy volt a viszketegségi mánia! Talán nem is, csak már olyan szintre jutottak, hogy egy ilyen szánalmas remekmű összedobásához is legalább hét udémérés kell! Heten, hogy legyen meg a bűvös szám is és a közmondás is kapjon misztikus, de modernebb felhangot. Valahogy így:  Heten, mint az...udémérések! Azt mondják, hogy ez egy nyilatkozat lenne! Hát mit mondjak, lehet, hogy ez az is, de ha nem is lenne az, akkor is, kit érdekelne?
Arról lenne szó, hogy egy másik senki, akit Victor Pontának hívnak, pont olyasvalamit mondott, amitől pont hét vezérnek lett nagyon nyilatkozhatnékja ezen a héten! Mind a hétnek pont az lett a baja, hogy Pontának pont az az ötlete támadt, hogy mondjon sületlenségeket a népnek! Többek közt azt is, hogy Székelyföld nincs is! Ha pedig nincs Székelyföld, akkor nincsenek vele gondok sem! Tehát aki azt várja, hogy például pont Ponta oldja meg a nagy gondokat, és eközben kiderül, hogy azok a gondok nem is léteznek, akkor minden a legnagyobb rendben van! Hát nem csodás? Volt gond, nincs gond! És pont Ponta mondja ezt, akit most minden magyar vitéz és szájhős naponta megugat! Pedig ez a Ponta zseniálisan okos ember! Mesteri húzással lerázza magáról a nyilvánvalóan kellemetlen probléma gondját úgy, hogy a véresszájú fajtestvérek se tudják támadni emiatt. Nem ünneplik, de nem is köthetnek bele! Nem lesz hős fajtája közt, de vádolni sem lehet semmivel!
Na de nem úgy verik a cigányt errefelé, mert jön hét idióta túlról, és ők mindjárt megteszik helyettük! Azt mondják, megsértették a magyarokat! Ponta most a magyar-verő, gyűlölt disznó, aki sérteget, és aki ha jót akar, akkor kérjen bocsánatot! Bizony!
Ami nekem a legjobban tetszik, az a következő rész, amiről én elmondom, hogy ekkorát hazudni sokkal nagyobb sértés lenne számunkra, mint amit a Ponta gyerek, mint fiatal politikus nem is rosszul és talán nem is alaptalanul, kimondott rólunk! 
Azt mondják a nyilatkozó hetesek, hogy:- "Mi, a székelység legitim képviselői 20 éve küzdünk e közösség jogos követeléseinek törvényesítéséért..."
Hát igen! Ez lenne az igazi sértés, elvtársak! Ez az, amiért fel lehet háborodni, és nem azért, mert idejön egy fiatal baromarcú politikus Bukarestből, aki kimondja, hogy meztelen lenne a király! Érdemes lenne odafigyelni arra is, miért látja ő ezt így! Talán éppen azért, mert a mostani hét-gonoszok díszes szövetségének nemzetárulásai és szószegései Bukarestben is látszanak jól!
Volt nekem egy roma melósom, Béla, aki fajtáját meghazudtoló szerénységgel és becsületességgel dolgozott mindig, és szokása volt mindent kommentálni is! Olyan sajátos nyelvezetet használt, ami csak a romák sajátja szokott lenni! Csak azért emlegetem, mert mikor valakik valami nagyképűsködéssel álltak elő, vagy vagánykodott valaki, akkor Béla mindig azt mondta erre, hogy : "Na hallj oda te, hogy miket tud mondani ennek a szája!" Bélának most is igaza lenne, ha ezt hallaná! És tényleg, nézd csak kinek jár a szája!
 Kelemen Hunor és a többi semmirevaló mind fel van háborodva! De még mennyire, hogy igen! Hogy Ponta mit mondott, mert az nagyon sértő dolog lenne! Mekkora érzékenység és önérzet! Nemzeti Büszkeség, ajjaj!
Csak röhögni tud a vakbelem ekkora szemforgatásos figurán, de kevesen tudják, hogy ezt azért nagyon sokan mégis beveszik!
Hunor, aki miniszter lenne állítólag, neki a fő-pópa pátriárka megmondta kerek perec a szemébe, hogy bekaphatja, és csakis azért, mert magyar lenne! Hunor csak kussolt, elfogadta gyáván, hogy tényleg így van, és később bevallotta csendben, hogy jobb is így számára, ha le sem szarják! Sértődésnek pedig nyoma sem volt benne! Lehet, hogy azon a héten nem ő volt a szolgálatos magyar?
Márton Árpád, aki belevénült már a nagy harcba, róla annyit jegyeztek fel az utókor számára, hogy nemrég kifejezte mély felháborodását, és kimondta azt, hogy szerinte tűrhetetlen dolog lenne az, hogy ő mint felszentelt képviselő, esős időben mindig ázik a repülőgéptől a bejáratig! Csak azért, mert nincs egy fedett folyosó ott, amit csak ilyen földre szállt szentek számára építettek volna! Neki ez volt eddig a legnagyobb gondja, amit mint magyar képviselő Bukarestben szóvá tett! A reptéren magyarok(?) ne ázzanak hiába! 
Ott van a másik Kelemen is, aki állítólag Maros megyét képviseli Bukarestben a magyarság érdekeivel szemben! Ha nem így volna, akkor Gusa szobor se lenne cserébe a Sütő Andráséval, és végre tisztább lenne itt levegő is, ha nem élősködne is rajtunk évek óta már, nemlétező magyarságára hivatkozva! 
Aztán van itt olyan Olosz Gergely is, aki haragszik a sértegetések miatt, de azt azért érdemes lenne felemlegetni neki is, hogy képviselősége mögé bújt akkor, mikor kiderült, hogy havi ötvenezer euróért képviselte a magyarságot egyszer úgy, mint állami ügynökséget vezető kiválasztott, és másodszor úgy, mint magáncég, aki az előbbivel köt szerződést is! Hiába! Akiben van egy kis jóérzés, az fölháborodik azon, mikor csak ilyen gazemberségeket láthat maga körül, pedig sokkal többen vannak azok, akik ezt így el is hiszik nekik! Velük kellene elkezdeni azt a fiatalításnak nevezett átnevelést, aminek a következtében idelátogató fiatal pártelnökök látni is fogják azt a Székelyföldet! Ha nem kezdjük már el egyszer, akkor úgy járunk ezzel a Székelyfölddel, mint a szúnyog fa...val! Mindenki tudja, hogy van, de eddig még senki sem látta! Talán Ponta Victor csak őszinte volt, és csak azt mondta, amit lát, illetve azt, amit nem is lát! Hogy ez sértés lenne? Nem tudom eldönteni, de azt igen, hogyha ezen az UDMR is "felháborodik", akkor az biztos, hogy ez  csak átverés és csak színészkedés lehet!

6 megjegyzés:

Virág írta...

Ez a hét"nemzeti hős" egy régi cowboy filmet juttat eszembe,"A hét puskás"t.Ott pufogtattak füstölgő puskákkal,ezek püfögtetnek üres szavakkal.Egyik játékfilm,másik bábjáték.

Nyárády Károly írta...

Ez nem is jutott eszembe! A hét puskás! Tényleg, milyen régi, sületlen cowboyos film volt az is, mint ez a mostani Hét merevdéessz-es.
Charles Bronson még legényember volt akkor, és már akkor sokan unták azt a sok pufogtatást! Úgy látszik, itt Erdélyben még mindig akad legalább 7 olyan country-buzi cowboy, akinek még mindig lövöldözhetnékjük van, vagy legalábbis úgy tesznek, mintha az lenne!

Márton Zoltán írta...

Érdekesek ezek az emberek! Székelyföld azért van, mert van egy "legitim" képviselet, és nem történhetik meg, hogy kiderüljön, hogy nincs is mit képviseljenek. Székelyföld van, de azért annyira nem, hogy mondjuk a szimbólumait is fel merjék vállalni. Esetleg csak beltérben, ahogy egyikük fogalmazott. Kész röhej.

goobics írta...

sziasztok, szerintetek az lehetne megoldas a helyzetunkre ha megerosodne(ujjulna) az MPP, vagy az ha a mi MSZP-ket tennenk "rendbe", hirtv-s modszerekkel, a "megnemosztodas" jegyeben?
...esetleg van valakinek egyeb otlete?

Nyárády Károly írta...

Az én véleményem sajnos nagyon lehangolónak tűnhetik, miközben vállalom is az ezzel járó pesszimista megbélyegzést is!
Az MPP megújulása éppúgy lehetetlen, mint ahogyan az RMDSZ "megjavulása" is meddő reménykedés lehet csak!
Annak ellenére, hogy az MPP ellenzéknek születettet, valójában ugyanabból a gyarló emberi anyagból építette fel a rendszerét, ami egyszer már így vagy úgy csődöt mondott az un. reformkísérletek során.
Továbbá soraiban ugyanazok a karrieristák tolakodnak, akik korábban nem fértek oda a Nagy Testvér koncainak asztalához.
Nem utolsó sorban, az MPP vonzereje sem túl nagy, legfeljebb helyi érdekeket lenne képes ideig-óráig képviselni. Parlamenti képviselte nem igazán képzelhető el, ezért külső támogatottságra aligha számíthat. Ez pedig a mai politizálásos kótyavetyében egyenlő a bukással!
Nem lebecsülendő tényező az sem, hogy soraiban nincsenek általánosan ismert, kiemelkedő vezéregyéniségek sem, akik képesek lennének integrálni a számos és inkoherens irányzat miatt alaposan szétszabdalt erőket. A regionálisan is szétszórt ellenzék az eltérő társadalmi gondok és mondjuk ki már egyszer, a kulturális és a vallásfelekezeti árkok miatt inkább elválasztani képes, mint hogy összehozna, integrálna egy hathatós nemzetpolitika érdekében.

Márton Zoltán írta...

Sajnos a végső megoldást én is abban kátom, amiben Laci. A baj csak annyi, hogy annyira kemény érdekek fűződnek a hatalombamaradáshoz, hogy akár évtizedek is eltelhetnek a megoldásig.
Az mpp-t én sem látom képesnek a megváltásra, sőt a megváltozásra sem. Annyit látok benne, hogy úgy-ahogy, ideig-óráig féken tartja az rmdsz-t. Igen, tudom.... pótcselekvés :-(