- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2010. december 2., csütörtök

Word Up! December 1989.

A Cameo1986-ban megjelent  "Word Up"-je, az év egyik legjobb dance slágere lett. Hogy miért? Aki hallotta, az már tudja, és aki még nem, az most itt meghallgathatja! 1989.-ben még mindig sikerszám volt, és eszeveszetten táncoltunk rá még akkor is. Ekkor már egészen másvalamiért üvöltöttük kórusban, hogy:

-"Word Up! 
Do your dance, do your dance, do your dance quick,
Ma-mma, c'mon baby, tell me what's the word?
Ah word up!
Everybody say,
When you hear the call,
You've got to get it underway."

1989. decemberét írták akkor, és jött a Temesváron kirobbanó népzendülés, és nemsokára a hírhedt "Karácsonyi Forradalom"! Azóta eltelt 21 esztendő, és ma már elmondhatom, hogy a bolondos fiatalság akkori lázongásából mára már semmi sem maradt! Minden megváltozott, de semmi sem úgy lett, ahogyan akkor követeltük a dalban elrejtett szöveggel! Ma már inkább ez a rész kapott teljesen új jelentést számomra:

- "Give us music, we can use it, be FREE to dance.
We don't have the time for psychological romance.
No romance, no romance, no romance for me,
Ma-mma, c'mon baby, tell me what's the word?"

Ennyi maradt mára, és ahogyan a dalt újra hallom, megtudtam, egyvalami mégsem változott! Semmivel sem lett rosszabb a ritmusérzékem, és a régi figurákat is tökéletesen el tudom ismételni. A többi? Hát az " No romance!", és csak ennyit mondhatok:

-"Ah word up! - Realy? -Word up, but for whom?


15 megjegyzés:

Unknown írta...

Én is utálom a XXI.- ik századot is!:)

Gladys írta...

Hola Karesz como me gustaria saber tu idioma pero por mala suerte, ni el traductor tiene español pero se que tu si lees español, lo cual me alegra mucho el video la verdad no es de mi conocimiento pero me imagino que es la música de tu pais, paso a saludarte y desearte que tengas un feliz día.
Un gran abrazo y besos primaverales, desde Santiago de chile.

Névtelen írta...

Szerintem a klipp miatt lett sláger. :P

zsedely írta...

Minden változik.

online-lehetőségek írta...

Szia Karesz mi is változtunk sokat és sok mindent másképp gondolunk , mint akkor .
Kiraktam a címet a képhez amit írtál köszönöm :))

Romantik Seelchen írta...

lieber Karesz, jetzt kommt Jasmin,sie sagt schön!!! aber ich kann nicht sehen Video in Deutschland, Herzens Grüße in die kalte und dunkle Jahreszeit...warum habe ich das verdient?

Nyárády Károly írta...

Marcsika, KI szereti a XXI.-ik századot? Szerintem, azért vannak néhányan, de amúgy a nagy hányada csak él benne.
Mina Gladys, bueno para usted! Primavera!!! Toda Europa se congela! No del todo, pero...invierno! BBBRRRR.
Los españoles no son perfectos, pero trata de ser bueno. :-))))
Un cálido beso de buenas, es útil, porque yo estaba caliente. Abrazo es un suplemento! :-))))

Nyárády Károly írta...

Kedves, Sunderground, üdvözöllek oldalamon! A klipet csak kilencvenben láttam először, az Emtivin, a műholdas vételek őskorában, mikor elkészült az első házi gyártmányú tunerem! Addig csak magnószalagról hallottam, 19cm/sec minőségben. Akkor még a minőséget így mértük, és nem megabit/ secundum-ban. :-))))
Kedves, Anikó és Ferenc, nekem egyáltalán nem a változásokkal van gondom. Ez törvény, és nincs apelláta! Nekem azzal van bajom, hogy egyszer kellene legyen valami, ami aztán később törvényszerűen megváltozik! A soha be nem váltott ígéretek, az elszállt illúziók, a hoppon maradt ideálok egy része soha nem öltött testet, és így változni sem tudnak! Ez a baj, mert ilyenformán csak lemondani lehet róluk, és ez bizony fáj. Hát... ezt akartam mondani!

Nyárády Károly írta...

Meine liebe Prinzessin Jasmin, verzeihen Sie mir, es ist nicht meine Schuld! Ich denke, dass die Amerikaner sind wütend auf die Deutschen :-)))) Es ist etwas falsch mit dir.
Die ganze Welt kann sehen, Deutschland ist ausgeschlossen. So es ist nicht richtig!!!Amerikaner sind dumm!
Wenn ich Ihnen einen Kuss senden, dann viel Glück für Sie? :-D
Nur als, eine Entschädigung für Sie! Was denken Sie?

carpe diem írta...

Kedves Karesz!
Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a következö sorokat:
"Az emberek mindig azt hiszik el, amire vágynak. Boldogan hagyják átverni magukat, hogy megkapják, amit akarnak, az illúziót, hogy lehetnek valakik, hogy nincsenek egyedül, hogy van kiút ebből a pöcegödörből. És az illúzió drága mulatság, de még így is megéri."
Kaméleon c. film
Kellemes hétvégét!

Nyárády Károly írta...

Kedves, Carpe Diem, ez bizony nagyon világosan kimondja a lényeget. Hogy megéri? Ezt én nem tudom eldönteni mások helyett, és valószínű, hogy ezen sokan soha el sem gondolkodnak. Honnan tudhatnák, hogy jó vagy rossz az, aminek létezést nem ismerik fel? Vagy ha igen, akkor is csak legfeljebb megsejtéseik vannak.
Nekem is van egy olyan megsejtésem, de nem hiszek benne, hogy a Jóisten sokkal jobban tenné, ha mindenkinek sok eszet adna, vagy mindenkinek nagyon keveset. Ilyenformán mindenki okos volna, vagy olyan, mint ahogyan valamikor régen, Tömörkény István egyik novellájában olvastam. "-Az asszonynak elég, ha annyi esze van, hogy mikor esik az eső, ne álljon a csurgás alá!"

carpe diem írta...

A stílus maga az ember! :))

Nyárády Károly írta...

Kedves, Carpe Diem!
Nekem van egy olyan érzésem, bár meglehet, tévedek, hogy néha mondanivalód egészen mást jelent, mint az, amit mondasz. Nem vagyok semmiben biztos, de ha alkalmam volna látni is, mikor mondod azt, amit mondasz, biztos vagyok benne, hogy nem lennék bizonytalan. Ez ennek a fajta kommunikációnak az átka, hogy hiányzik belőle a nonverbális üzenet, és a sorok közt néha nagyon nehéz (helyesen) olvasni.
Jól mondom?

Spartacus írta...

Én is sokkal jobban éreztem magam a XX-ik században,no nem csak azért,mert egy 21 évvel fiatalabb voltam,ha nem azért mert megítélésem szerint mintha egy kicsit minden másként nézett volna ki(mármint nem volt ennyi szenny,vagy csak nem tálalták elénk ilyen sűrűn ezt nem tudom most eldönteni).Megvallom férfiasan,hogy nézvén ezt a klipet egy kicsit elérzékenyültem,és ez nagy szó nálam(akik ismernek tudják,hogy miért mondom ezt).
Erre,hogy:-"Ah word up! - Realy? -Word up, but for whom?",csak azt tudom mondani,hogy talán saját magunkért és a gyerekeinkért.
Üdv Karesz barátom!

Névtelen írta...

mea culpa :P