- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2010. április 17., szombat

Porból Lettél és (vulkáni) Por lesz a Fejedben is!

-"Letérdelek elédbe, hamut szóratok fejemre!"-, s hülye maradok örökre!
Vagy: -"Bolond lyukból bolond szél fúj!"- s ilyenkor mit tehet a vulkán? 
Ő is hamut szór, s a bolond szél szétfújja! A bolondok fejébe, hogy ott is legyen valami, ha már más egyébre nem futja ebben a mai, racionalizált, agyvérzésesen globalizált világban.

Nem tudom, hogy más hogy van ezzel, de higgyétek el nekem,  engem nagyon megviselt ez a mostani por! Amióta bemondta a tévé, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka folyamán, kábé éjjel három órakor fejem fölött sok lesz a vulkáni por, én nagyon elszontyolodtam. Szóval akkor ez van gyerekek! Hát akkor ez van! Beteljesedett sorsunk! 
-Jön a nagy falánk sötét felhő, bezabálja a kék eget, elveszi a Napot-Holdat, jön az utolsó felvonás! Hát igen! Most aki bűnben fetrengett eddig, az most rohanhat a gyóntatójához hiába, mert ott hosszú lesz a sor! Már késő! A kihagyott nagy helyzeteit is hiába igyekszik feléleszteni bárki, nincs abban már többé parázs! Ez utóbbi nagy kár lehet, mert a beálló hidegben jól fogna néhány meleg ölelés is! A pincék is üresen tátonganak, mert hosszú volt a tél, s aki most nem jut idejében el a a szupermarketbe bevásárolni, az megláthatja majd, hogy mire visz húsz év liberális, rablógazdálkodós privát nyomor! Itt van a Nagy Vég! Ünnepelhetnek a Tanúk is, akik megmondták: "Térj meg, amíg nem késő!"
Most már késő! Vége mindennek! Leálltak a repülőjáratok, leállt a józan ész, és leállt ...az is!  Az is, de az már sokkal korábban! Innen jöhet ez a sok terméketlen agy is! Beállt a Nagy Sötétség! Egyszer az agyakba, s most a fél világ másik felébe is!
-Emberek tudjátok meg: Beállt hozzátok a teljes szellemi impotencia! Aki nem hiszi, hát annak most (is) mindegy!

WHO: Közleménye, illetve az, amire hivatkoznak, illetve, hogy mondtak volna valamit!  Itt bizony egy betű vulkánra, vagy porra utaló jegyzetet sem lehet találni! Van baj Bangladesben, Burkina Fasso-ban is, Kínában földrengés, Szudán, Eritrea, Etiópia stb. éhezik, de ez kit érdekel tulajdonképpen? Ez nem az Üdvhadsereg honlapja lenne, és egyébként is törődjön mindenki azzal, amiből, vagy akitől  pénzt tud kicsikarni! Izland, Rejkjavik? Vulkán, füst, hamu? Egy szó sincs! Ennek ellenére, pénteken hallom a tévében, mert persze nézni fárasztó lenne, hogy a következőt üzenik az illetékesek:  Igaz, hogy baj nem igazán nagyon van, de a legjobb az lesz, hogy mikor a sok por jön majd lefelé, a sok szerencsétlen halandó közé is, akkor aki teheti, az ne járkáljon kint össze-vissza! Ezt üzenik ők! Ezt mondják azok, akik például a tavaly is  legmagasabb szintre emelték a disznónáthás rémhírt, persze hiába! Bármennyire is felverték akkor a port, alig akartak a szerencsétlen betegek belehalni! Igaz, hogy most nem ők csináltak vulkánt, de csendben sem ülhetnek mint megfizetett illetékesek, s akkor megüzenik:
- Aki jót akar magának, az ne járjon pórul! - S ha meggondoljuk, ebben van egy jó nagy adag bölcsesség!
Na, szóval mehetünk tovább! Jön a másik unió, (nem a szovjet), s azt mondja:
-Belemegy a por a repülők motorjába is(!), megkarcolja az éles por a lámpákat, az ablakokat, ami későbbi javításokat igényel és sokba kerülhet! Mi lenne a megoldás? Leállítjuk a teljes légi forgalmat! Világos, nem? Hatmillió utas pedig kapja csak szépen be! Utazzanak vonattal, busszal, s talán műholddal is, ha más kontinensre igyekeznének!
Nem folytatom, nem részletezem, mindenki mondhatja a magáét! Én is ezt teszem! Mások is ezt teszik, beszélnek valamiről! Azok, akiknek megfizetett kutya kötelességük lenne, hogy mondjanak is valamit! Nem teszik, de elmondják nekünk cserébe, hogy ŐK MIT GONDOLNAK! 
Egyik fapofájú hivatalnok, aki most pártlistán bejutó államtitkár, de tavaly még nem volt szakember az egészségügyben, és akkor még csak a vidéki pártelnök dorbézolásait szervezte, mint szakács, ő azt mondja a tévében, hogy a vulkáni por nagyon veszélyes, ha azt belélegzik! Szerintem is így van! Csak éppen hol van az a veszélyes vulkáni por, és mennyit kellene beszippantani, például neki ahhoz, hogy megszűnjön  tőle közpénzekre veszélyes entitás lenni, és ez  ekkor már haszon is lehetne részéről? Vagy, jön a szolgálatos meteorológus is, aki a szép tudományos név ellenére, mégis csak olyan politikusféle valami, vagy valaki lenne, aki szakszerűen megmondja nekünk a frankót:
-Néhány perc eltéréssel, ma este kilenc óra körül az egész ország (Románia) területét befedi majd a vulkáni porfelhő! Ez holtbiztos!- Igen? Na, és akkor mi van? -Kérdezhetné anyósom, de nem teszi! Egy szó sincs arról, hogy akkor mi a jó bús izé lesz, ha az a kurva felhő tényleg itt lesz? Hát akkor itt lesz, és kész! Aki nem hiszi, az járjon utána!
Állok és most tényleg nem tudom, hogy mit tegyek! Imádkozzak, tereljem egybe a családot és zsoltárokat énekelve dicsőítsük az Urat? Vegyek portörlőt sokat? Bocsássak meg az ellenem vétkezőnek? Lesz újra pormentes világ megint, vagy már teljesen elveszett minden? Nem tudom, és mint gyarló halandó, nem tudom eldönteni azt sem, hogy mi legyen a világ sorsa!
Teremtőmhöz is hiába fordulnék ájtatoskodva, tudja Ő, hogy mennyi pénzt érek én, és hogy mennyire lennék őszinte! Szégyellném is magam előtte most, hogy egyből milyen nagyon rendes lettem, ha itt van a nagy porfelhő az agyamon!
Sokat rágódtam, de hamar döntöttem! Kikerestem Jutka barátnőm oldaláról az egyik kitűnő receptjét, és már el is készítettem félig, s lesz majd meglepetés! Kigörgettem hozzá a 2001-es évjáratú borospalackjaim egyikét is! Feleségem hét után érkezik haza, s ami biztos, az biztos! Rendezek egy  kellemes, gondtalan hét-véget magunknak,  miközben a  sötét poros felhők  gondjai nem tudnak érdekelni! Én az ilyen elképzelt Világ Végek  groteszk színdarabjaiban már sehogyan sem tudok többé hinni!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

a hamunak most mondhatjuk hogy mamu :-)

Névtelen írta...

Ebben a hamu ügyben tényleg sántít valami.

1. Még a vitorlázó repülést is leállították, pedig annak nincs hajtóműve...,

2. A hegytetőről induló siklóernyősök sem repülhetnek. Motor ebben sincs és a dombgerinc mentén lejtőző ernyősök ugyanazt a levegőt szívják mint a kirándulók, amit nem korlátoztak...

NEHÉZ NEM LÁTNI, HOGY A HATÓSÁGOK HISZTERIZÁLJÁK EGYMÁST, ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN EGYARÁNT. (NEHÉZ NEM MEGLÁTNI A PÁRHUZAMOT A MADÁR- ÉS A SERTÉSINFLUENZA HISZTÉRIA KÖZÖTT)

Spartacus írta...

Pórból lettünk,s pórrá válunk;avagy hamut a hamura(hamusokra),de jó magasról,hogy mindenkire jusson egyformán!!!

Virág írta...

Hisztéria az van,csak azt nem lehet tudni,hogy kik azok akik minden alkalmat kihasználnak arra,hogy teszteljek az emberek reakcióját,hozzaállását,fegyelmet vagy manipulálhatóságát.
Ami a légitársaságokat illeti,ebben a "bármiért beperelhetlek" világban nem merik vállalni egy esetleges baleset eseten a kártérítési pert.Inkább veszitnek pár milliót a néhány napos leállás miatt,amit még van esélyük bepótolni,mint több száz millió kifizetését,ami biztos csődöt jelent.
Minden a pénzről szol,nem az utasok iránti aggodalomról.

Névtelen írta...

Ez jó volt!
Eni

Unknown írta...

Csak nem hamuban sült pogácsát készitettél kedves feleségednek hogy alkalomhoz illő legyen a menű?