- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2011. február 9., szerda

Egy Ritka Élmény

A múlt vasárnap Marosvásárhelyen, a Művelődési Palota előadótermében lépett fel az egyik legkedveltebb csapatom, a Hot Jazz Band! Aki még nem hallott volna róluk, annak én nagyon nehezen tudnám elmesélni azt, hogy egy ilyen csapat zenéjét hallgatni milyen élményt jelenthet. Ez nem valami egyszerű szórakozás, vagy  kellemes időtöltés. Ez már maga a tökéletes élmény!


A Hot Jazz Band zenéje nagyon elüt a hétköznapiságtól, de sikerük nemcsak a műfaj egyediségében rejlik.Ritkán lehet ennyire nyugodt, és mégis vérpezsdítő zenét hallani egyszerre, miközben valósággal úszol a megnyugtató mámorban is. Stílusuk igazi nosztalgiazene, melyben ott van a 20-as évek New-Orleans-ének a  jellegzetes jazz-hangzása, tökéletesen keverve a 30-asok szvingjével, de érződik benne a boogie-woogie,  és az 50-es években még avantgárdnak számító bebapp beütése is. 


Nem a hétköznapi, közönséges zene audiciókra való műfaj, mert ez a zene csemege, és csak úgy is érdemes,  igazi szeánszként hallgatni. Az elmúlt vasárnap is egy ilyenfajta szeánsz volt, ahol igazi profik által, újra életre kelt a múlt utolérhetetlenül varázslatos zenéje. A közönség is hálásan tapsolt, és a végén már olyannyira lelkesen verte a ritmust a tenyerével, hogy kétszer is visszakérte a csapatot a színpadra. A művészek szemmel láthatóan megilletődve a közönség hálájától, mindannyiszor vissza is tértek a színpadra, még legalább két "utolsó" fordulót játszani..


Befejezésképpen beillesztek néhány klipet is, és bár én egyiket sem  nevezném annak, de a zene, az már igazi zene!







13 megjegyzés:

Lili írta...

Egyszer hallottam őket valamelyik Tv adón, és bevallom nem tartozott eddig a kedvenceim közé ez a fajta zene, de az ő előadásmódjuk, játékosságuk igazán megkapó. Jó volt hallgatni, ezt a kis múltidézőt:)

autumn írta...

De jól szórakoztam! A régi filmeket juttatták eszembe, amiket nagyon szeretek, bár fiatal vagyok hozzájuk. Na nem baj. Köszi az élményt!

Nyárády Károly írta...

Na ugye! Vásárhelyre kell jönnie a Hot Jazz Band-nek, hogy egy kis népszerűségre tegyenek szert otthon is! :-)))
Hallgatni is élményt jelent, de gondoljatok csak bele, hogy milyen remekül lehet ilyen ritmusokra táncolni is! Akár párosan is! Sőt!
Tényleg, lányok, figyelem!
-Szabad lesz felkérnem önt egy táncra? Ha igen-igen megtisztelne azzal, hogy elfogadja szerény ajánlatomat, akkor kérem a kis kacsóját, és...
Na? Nem másképpen hangzik azért ez a stílus?

MJ írta...

"Régi korok" nagy slágerei, nagyszerű előadásban! Jók, nagyon jók!

Kósa Márta írta...

Bezenélted a reggelemet!
Köszönöm!

Lili írta...

Karesz! Rátapintottál a lényegre! Ez az a játékosság, ami kiérződik a zenéjükből. Lehet, hogy kicsit megmosolyogjuk az effajta udvariasságot, de mégis tetszik a nők nagy többségének. Szóval én nyújtom a "kacsóm":)))

Nyárády Károly írta...

Igazad van Lilike! Kész romantika az egész, és aki erre érzékeny tud lenni, netán alkalma is van néha ráhangolódni, az tudja csak igazán a "nagy titkokat!" :-)
A nők nagy hányada tudja bizony, hogy mit szeretne, és azt is, hogy mit akar! Ezért aztán ilyenkor nagyon gyorsan ráérez a lényegre is. Jól mondom?

Bigio írta...

Cool! :)


www.thebigiofactor.blogspot.com

Bogriella írta...

Ülve táncikáltam a "Kislány kezeket fel"-re. :) Imádom!

Lynn Dyline írta...

Ha kedveled a Hot Jazz Band-et, (megjegyzem tényleg nagyon jók :)) akkor a maiak közül, bár nem magyar a hölgy, hallgass Caro Emeraldot.
Üdv.

autumn írta...

Felhívás egy keringőre?

Nyárády Károly írta...

Ülve táncolni se lehet rossz...mert fő a mozgás :-)))
Lyn, keresem az illető hölgyet, remélem, hogy találok valami jót is, Köszi a javaslatot.
Autum, miért is ne? A Hoffburg márványán jó lesz? :-)))

Pamlerva írta...

Jó volt ma betérni ezért a ritka élményért:)