- Ne kérdezd, ki vagyok, mert:

"Senki sem különálló sziget...minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel!

- Ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang! Érted szól!"

2011. február 16., szerda

Tavaszi Láz, vagy Mit Tudom Én...

Annyi mindenről tudnék írni a blogomba, hogy az nem is férne mind ide! Hiába tudnék, mégsem teszem! Jó, hogy van blogom! De tényleg! Erről jut most eszembe, szerencsére, mert fogalmam sem volt az előbb, hogy mit akarok ide írni, nos, mi jutott eszembe? Igen, megvan! Az jutott eszembe, hogy a napokban töltöttem be a blogom negyedik születésnapját. Szóval ez is megvolt, aztán volt ilyen szerelmesek napja is, és közben hazajött a feleségem is. Apropó. Lefestettem a tankjait, mire ő tegnap megjavította a liftet a lépcsőházban. Napok óta nem nyílt a mi emeletünkön az ajtó, erre ő morgolódva benyúlt a fülke és a fal közé, valamit a helyére húzott, vagy nem is tudom, de azóta ki lehet nyitni megint a lift ajtaját a mi szintünkön is. Igen! Elmesélte később, hogy mit tanult az iskolában, bemutatott néhány igen szép felvételt is, amitől én egy kicsit sétálni mentem a friss levegőre. Később én még igen sok mindent tudtam meg, és most már az  is világos lett számomra, hogyha ez sokáig fog így tartani, nemsokára én is megműtök valakit! 
Hogy most mindezt én miért zagyválom itt össze, nem igazán tudom, de talán azért, mert már egy jó hónapja igen elzárkóztam magamban, és most újra kitörtem a felszínre. Tegnap sikerült feltennem a VÉGE? szót a befejezett regényem végére is, és most csak lebegek. Igen, így van, kérdőjellel a végén, mert benne van a címében is, hogy  Valaki Mindig Átver Valakit. Aki olvasta a korábban bemutatott részeket, annak elmondom, de nem csak nekik, hogy igen szépre kerekedett a történet, háromszáz valamennyi, de meglehet, hogy négyszáz oldalas  lesz egy átlagosnak számító kiadásban. Nem lesz átlagos, mert eddig kétszer is kivertem vele a biztosítékot egyeseknél. Ketteseknél is, pedig ők még csak nem is tudtak mindent róla. Most már azért másképpen látnak mindent, vagy nem tudom, mert átverések mindig vannak, és ezt én most már világosan meg is írtam. Kiskorúaknak nem ajánlott olvasmány, és aki csak felnőtt, annak sem igazán!  Ha majd elolvassa, akkor... akkor majd meglátja! Vagy még akkor sem!
Most vidám vagyok, és 89 kilogrammos, mert közben betartottam az egészségügyi bizottság döntését, miszerint nekem soványabbnak kell lennem! Most már tíz kilóval lettem könnyebb, fülem mindegyre bedugul, mintha ejtőernyővel ugranék, és néha minden táncol a szemem előtt is, pedig nincs is zene. Vagy én nem hallom, mert bedugult a fülem? Erre nem is gondoltam eddig. Sok mindenre nem gondoltam én az elmúlt napokban. Például most veszem észre, hogy a hajam is elnőtt, s ha most levágatom, az már megint egy-két kilót jelent mínuszba, és akkor már kezdek igen ideális pasi lenni. Most ne irigykedjen senki, mert ez így van! A súlyom igen ideális lesz, és ezt ki lehet olvasni valami táblázatból is! Ott világosan megmondják, hogy akinek ennyi meg ennyi centije van, (pluszba!) azon az egy méteren túl, (persze!) az most vagy fajsúlyos, vagy túl súlyos! Én azért nem vagyok ennyire igényes, mert én csak ideális akarok lenni! De ki tudja itt az igazságot is? Én nem egyszer hallottam, hogy igen fajsúlyos az, akinek pluszba lennének a centik is! Amúgy ezt én nem igazán értem, mert ha valakinek  van, akkor az miért van pluszban? Nem tudja, hogy mit kezdhetne vele? Ha pedig tudja, rendben van, de akkor miért lenne az pluszban?  Áááá! 
Megyek inkább egyet sétálni, borzosan és szédülten, kiszellőztetem inkább az agyam, bár nem remélem, hogy helyzetem ettől javulni fog! Ha nem vettétek volna észre, a levegőben lóg már a Tavasz, és ez rám mindig hatni szokott! Aki ezt eddig még nem vette észre, az olvassa el még egyszer a fenti szövegemet! 
"Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom."
Ja! Erről jut eszembe! Ti tudtátok, hogy azt a híres Coco Jambo slágert ebből a dalból fakasztották, illetve lopták el annak idején? És, hogy....Egy szót se többet! Elmentem! (Sétálni!)

14 megjegyzés:

MJ írta...

Gratulálok hozzá. Könyvhöz, súlyhoz, többihez. Remélem a séta is kellemes volt.

Unknown írta...

Jó kedvre deritettél.Elképzelem milyen képet vághattál feleséged 'tanulmányi felvételeihez'.Juditom a Politraumatologian (ékes magyar beszéd)mütös asszisztens,s mikor azzal jön hogy milyen csodálatos beavatkozásuk volt,s ecsetelni kezdi,én már szint váltok.Várom a regényed,májusban haza megyek,40 éves érettségi találkozóra.Gratulálok a blogodhoz,puszi a családodnak.

Nyárády Károly írta...

MJ, igazán köszönöm, a séta is rám fért! :-)
Kedves Ildikó, én most elmondom, mert a családban marad, hogy én ezután nagyon befogom a számat asszonyom előtt, miközben mások, szó szerint, tátott szájjal maradnak előtte, és nem véletlenül!
Szépen, magyarul úgy nevezik a legújabb szakmáját, hogy dento-maxilo-facial chirurgus, vagy inkább fog és szájsebészet.
Én rendesen befogom most a számat, mert alig ért haza a kedvesem, máris kifejezte azonnali szándékát is.
-Ide jön egy titánból készült csapszeg, három hónap elteltével újabb kalapálás, furat, csontrezekció! és mindezt igen jó fotókkal illusztrálva mondta.
Ha nem fogom be, olyan fogaim lesznek nemsokára, mint egy Tyrannosaurus Rexnek, és akkor már mosolyoghatok kedvesen bárkire. Tudtam én, hogy ráfizetek erre a továbbképzéses bulira.

Bogriella írta...

"Elmesélte később, hogy mit tanult az iskolában, bemutatott néhány igen szép felvételt is, amitől én egy kicsit sétálni mentem a friss levegőre. Később én még igen sok mindent tudtam meg, és most már az is világos lett számomra, hogyha ez sokáig fog így tartani, nemsokára én is megműtök valakit!"

Tisztára P. Howard! :) Nagyon tetszik, még mindig vigyorgok! :)

online-lehetőségek írta...

Hát Karesz csatlakozom az előttem irókhoz , de szuper a feleséged az biztos.Nagyon jót mosolyogtam olvasás közben:))

Joe bácsi írta...

Szóval valaki mindig átver valakit? Most is? Ha jól értettem én talán beletartozom azok körébe, akiknek ajánlott az olvasmány... Megvallom kezd is érdekelni!
Jaj, a fog és szájsebészet dolog most kissé ingerlően hat rám, mivel van némi sajgás a koronám alatt. Nem, nem királyi. Azt elvette a kormány... :)

Névtelen írta...

Becsüld az asszonyt Karesz, mert nem minden fán terem ám olyan, aki még liftet is tud szerelni!:))
Persze ne csak azért...:)
A Könyvhöz gratulálok, kimerítő dolog az írás, még ha oly szórakoztató is, ugye?
Hogy éled meg amikor elkészül és kiengeded a kezedből?

Nyárády Károly írta...

Gabriella, Anikó, igazatok lehet, mert a kedvenc íróm Rejtő Jenő maradt, mind a mai napig, és nem véletlenül! :-)))
Joe bácsikám, megnyugtatlak, Te bent vagy a csapatban! :-) Átverés mindig van, de ha kezedbe kerül valaha is ez a könyv, akkor megtudod, hogy milyen lehet az, mikor mindenki átver mindenkit!
L.D., számomra kész öröm az írás, és néha még én is röhögök azon, amit korábban pappírra, illetve képernyőre vetettem. Mikor rám jön a múzsa, akkor napokig szoktam írogatni, de ha nem, akkor jön a feleségem, és nógat, hogy Na! Mi lesz már? Írj valamit! és akkor vagy írok valamit, vagy nem! Ha igen, akkor be kell mutatnom neki, és ilyenkor láthatom, hogy jókat szórakozik. Nem volt mindig így, mert korábban igen furcsán nézett rám, ha például valami erotikával túlfűtött szarsággal rukkoltam elő. Most már nem duzzog, sőt! Szemmel láthatóan tetszik neki is!
A befejezett munka mindig igen nagy elégtételt jelent, valóságos győzelem. Beteljesülés, nem tudom pontosan, de nagyon jó érzés.
A kezemből nem adom ki sosem, mert minden jogot megtartok magamnak. Igaz, a Hollywood még egyszer sem keresett meg egy jó ajánlattal, de meg is fogják bánni! :-D

Magdi írta...

Kedves Karesz!
Ha tudnád mennyire várom a tavaszt:)
Nagyon szeretek sétálni én is és gyönyörködni a virágzó fákban, a hulló levelekben, a hóesésben. Minden évszakot szeretek.
Szeretettel üdvözöllek.Magdi

szeterka írta...

Juj de büszke vagyok a feleségedre! Érdekes mi?már csak azért is ,hogy nő!És ilyen belevaló,hogy ukk mukk fukk megműt két állkapcsot,megjavít egy liftet,megfőzi az ebédet,amelett anya,meg nem utolsó sorban feleség..hát ez nem semmi! Azért vagyok büszke,hogy én is nő vagyok,és lehetnék ugyanilyen talpraesett....(persze nem vagyok,de lehetnék)nem tudom érthető vagyok-e?...:)

Lili írta...

Ha gonosz lennék, azt írnám, hogy most vált teljesen világossá előttem miért is írsz! Egy szájsebész közelségében, lehet, hogy én is meggondolnám kétszer, hogy kinyissam-e a szám:))) De természetesen nem vagyok gonosz, így inkább gratulálok a nejedhez.
Jókat kuncogtam ezen a tavaszi röpködéseden, tényleg érződik rajta a tavasz, vagy mit tudom én mi:))

Nyárády Károly írta...

Magdikám, én a tavaszt szeretem, aztán a nyarat. Ősszel rám jön a melankólia, és olyankor nem érzem jól magam a bőrömben. A tél, hát azt se nagyon szeretem, de jó hosszú esték vannak, és lehet képzelődni nagyokat. :-))
Mónika, én is büszke vagyok feleségemre, és rád is büszke vagyok, de másvalami miatt. Nem tudom, ha érthető vagyok? :-)))
Lilike, dehogy vagy te gonosz, és igen praktikusan gondolkodsz! Én is csak ezt teszem, mikor befogom a számat, és akkor kell egy biztonsági szelep nekem is, inkább írogatok!
A tavaszi roham még csak most kezdődik nálam, és általában májusban tetőzik, a szülinapom körül. Úgy, hogy ez még csak a kezdet. :-))))

Agnes. írta...

Kedves Karesz!

Sok szeretettel gratulalok a felesegedhez:) a konyvedhez, a minusz kilokhoz es ehhez a bejegyzeshez:)
Liliken jot nevettem, egyetertek vele szajbefogas teren:D

Szep napot!

Studiolum írta...

Ó hogy abból a Tavaszi szélből mi mindent loptak már! (jó értelemben is)